Gyerekkel Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen sok-sok olyan program van, amelyet nem csak a nagyobb, hanem a kisebb gyerekek is élvezhetnek. Hiszen, míg kicsi a gyerek, nem vihetjük el múzeumba vagy hosszabb túrákra, illetve egy nagyobb gyerek nem biztos, hogy élvezni fogja a játszóházat vagy a játszótéren eltöltött időt. Mutatunk is néhány olyan helyet Balatonfenyvesen, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat!
Gyerekkel Balatonfenyvesen

A gyerekek legnagyobb örömére Balatonfenyvesen is működik Kisvasút, amelyen való utazást egyfajta élményutazásnak is nevezhetünk. A Kisvasúton áprilistól egészen novemberig lehet utazni, azaz bebarangolni a Balaton déli partszakaszát. Kisgyermekes családoknak nagyon is ideális program, hiszen hat éves kor alatt teljesen ingyenesen utazhatnak a Kisvonaton a gyerekek. A vasúti menetrend: Balatonfenyves-Somogyszentpál, Somogyszentpál- Balatonfenyves, Balatonfenyves-Csisztafürdő, Csisztafürdő-Balatonfenyves.

A gyerekek nagyon kedvelik a Balatonfenyvesen található Toboz Játszóteret is, amely a Balaton-Part utcán található. A szabadstrandon található játszótér nagyon különleges és az országban is egyedülállónak számít, hiszen a játszótér játékai tobozformát öltenek. Játszóvár és csúszda is van a játszótéren a gyerekek nagy-nagy örömére.

A nagyobb gyerekeket már túrázni is nyugodtan elvihetjük. Balatonfenyvesen is sok lehetőség van a túrázásra, a szépséges tájak felfedezésére. A Nagyberek túrák keretében hazánk egyik legcsodálatosabb helyét fedezhetik fel kicsik és nagyok. Nagyberekben található a védett Fehérvízi Láp is, amelyet egész évben víz borít. Ha mi nem is léphetünk erre a területre, a madarak nagyon is élvezik ezt a vízzel borított területet. Nagyberek kisvasúttal közelíthető meg. A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület különféle programokat szervez az ide látogatóknak: gyalogos túra, nordic walking, evezős – túrakajak, túrakenu – és kerékpáros túrákat.

Hol szálljunk meg, ha Balatonfenyvesen töltenénk a nyári szabadságunkat? A Hubertus Hof Landhotel Balatonfenyves***+superior ideális hely a kikapcsolódásra és a pihenésre. Rekreációs szolgáltatások a hotelben: élményzuhany, pihenőtér, masszázsszoba, TechnoGym Kinesis fal, TechnoGyp ellipszis járógép, teázó és társalgó.

Balatonfenyvesi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

„Vizes programok” – Balatonfenyves

„Vizes programok” – Balatonfenyves

Balatonfenyves vizes programokban is bővelkedik.

Gyerekkel Balatonfenyvesen

Gyerekkel Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen gyerekkel is jól érezhetik magukat.