Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja, Magyarország déli részén, a Duna bal partján helyezkedik el. Bács-Kiskun megye második legnagyobb települése. Nem csak jelentős közlekedési csomópont, de fontos kikötőváros is. Mindemellett oktatási, gazdasági és kulturális központ.
Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja, a Mohácsi-szigettel szemben fekszik, hazánkban a legfontosabb déli átkelőhely a Dunán. A Duna bal oldali mellékága a Sugovica, más néven, a Kamarás-Duna. Természeti értékei közé tartozik a Duna, Sugovica, a Gemenci erdő, a Gemenci Erdei Vasút, az Erdei Iskola, a Karapancsai Kastély és Major.

Nyáron szeretünk olyan helyen nyaralni, ahol nem csak hétágra süt a nap, de vízi programokra, úszásra és fürdőzésre is van lehetőség. A Duna és a környező területe lehetőséget biztosít a nagy fürdőzésekre, kirándulásokra, illetve a vízi sportok kipróbálására és űzésére is van lehetőség.

A Petőfi-szigetet a Sugovica vizén átívelő híd köti össze a belvárossal. A turistákat panziók, vendéglők, sportuszoda és teniszpálya várja. A Petőfi-szigeten lehetőség van különféle sporteszközök bérlésére is, például bérelhetünk kajakot, kenut, lehet itt fürdeni, a nyugalmasabb partszakaszokon pedig horgászni.

A Duna mellékága, a Sugovica is nagy népszerűségnek örvend Baján. A homokos partjaival és fűzfáival, a környék kedvelt, ingyenes strandja. A nyári estéket pedig eltölthetjük a mediterrán hangulatú, folyóparti vendéglők teraszain.

Kétségtelen, hogy a Duna is nagyon közkedvelt mind a helyiek, mind a turisták körében. A kitűnő horgászhelyeken foghatunk pontyot, csukát, kárászt, harcsát, márnát és süllőt is.

Baján, az aktív túrázásra is van lehetőség. A következő túrákon, programokon vehetünk részt: kerékpározás, túrázás, vadászat, lovaglás, horgászat, strandolás, vízitúrák, vízisportok, egyéb sportok.

Kerékpártúrákat több helyre is szerveznek, például Érsekcsanádra, a hajósi érseki kastélyhoz, a Kiskastélyhoz, de szerveznek kerékpáros túrákat a Gemenci erdőbe is.

Ha turistaként aktív kikapcsolódásra vágyunk, akkor sok-sok élményt szerezhetünk a Gemenci Erdei Vasúttal kombinálható gyalogtúrával is. Vezetővel történő motoros csónaktúrára is van lehetőségünk, mégpedig Gemencen, a Koppányi-sziget körül. Kenuval is végig csoroghatunk a Duna mellékágain. A bajai csónakázást se hagyjuk ki, ily módon közelebbről is megismerkedhetünk a Sugovica, a Duna és a Gemenc szépségeivel.

Bajai szállások itt!

Bajai apartmanok és panziók itt!

Kapcsolódó cikkek

Élményekben gazdag napok Baján

Élményekben gazdag napok Baján

Baján rengeteg izgalomban és élményben lehet részünk.

Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja nem csak a turistáknak, a vízimádóknak is kedvez.