Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja, Magyarország déli részén, a Duna bal partján helyezkedik el. Bács-Kiskun megye második legnagyobb települése. Nem csak jelentős közlekedési csomópont, de fontos kikötőváros is. Mindemellett oktatási, gazdasági és kulturális központ.
Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja, a Mohácsi-szigettel szemben fekszik, hazánkban a legfontosabb déli átkelőhely a Dunán. A Duna bal oldali mellékága a Sugovica, más néven, a Kamarás-Duna. Természeti értékei közé tartozik a Duna, Sugovica, a Gemenci erdő, a Gemenci Erdei Vasút, az Erdei Iskola, a Karapancsai Kastély és Major.

Nyáron szeretünk olyan helyen nyaralni, ahol nem csak hétágra süt a nap, de vízi programokra, úszásra és fürdőzésre is van lehetőség. A Duna és a környező területe lehetőséget biztosít a nagy fürdőzésekre, kirándulásokra, illetve a vízi sportok kipróbálására és űzésére is van lehetőség.

A Petőfi-szigetet a Sugovica vizén átívelő híd köti össze a belvárossal. A turistákat panziók, vendéglők, sportuszoda és teniszpálya várja. A Petőfi-szigeten lehetőség van különféle sporteszközök bérlésére is, például bérelhetünk kajakot, kenut, lehet itt fürdeni, a nyugalmasabb partszakaszokon pedig horgászni.

A Duna mellékága, a Sugovica is nagy népszerűségnek örvend Baján. A homokos partjaival és fűzfáival, a környék kedvelt, ingyenes strandja. A nyári estéket pedig eltölthetjük a mediterrán hangulatú, folyóparti vendéglők teraszain.

Kétségtelen, hogy a Duna is nagyon közkedvelt mind a helyiek, mind a turisták körében. A kitűnő horgászhelyeken foghatunk pontyot, csukát, kárászt, harcsát, márnát és süllőt is.

Baján, az aktív túrázásra is van lehetőség. A következő túrákon, programokon vehetünk részt: kerékpározás, túrázás, vadászat, lovaglás, horgászat, strandolás, vízitúrák, vízisportok, egyéb sportok.

Kerékpártúrákat több helyre is szerveznek, például Érsekcsanádra, a hajósi érseki kastélyhoz, a Kiskastélyhoz, de szerveznek kerékpáros túrákat a Gemenci erdőbe is.

Ha turistaként aktív kikapcsolódásra vágyunk, akkor sok-sok élményt szerezhetünk a Gemenci Erdei Vasúttal kombinálható gyalogtúrával is. Vezetővel történő motoros csónaktúrára is van lehetőségünk, mégpedig Gemencen, a Koppányi-sziget körül. Kenuval is végig csoroghatunk a Duna mellékágain. A bajai csónakázást se hagyjuk ki, ily módon közelebbről is megismerkedhetünk a Sugovica, a Duna és a Gemenc szépségeivel.

Bajai szállások itt!

Bajai apartmanok és panziók itt!

Kapcsolódó cikkek

Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja vízimádóknak és turistáknak

Baja nem csak a turistáknak, a vízimádóknak is kedvez.

Élményekben gazdag napok Baján

Élményekben gazdag napok Baján

Baján rengeteg izgalomban és élményben lehet részünk.