Gyerekkel Balatonfüreden

Gyerekkel nem mindig könnyű és egyszerű programot szervezni, de nem is lehetetlen. Ha Balatonfüreden járunk, sok olyan programban vehetünk részt, amit a kisebb és nagyobb gyerekeink is egyaránt élvezhetnek.
Gyerekkel Balatonfüreden

Balatonfüreden található a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogató Központ. A Bodorka Balatoni Vízivilág Látogató Központ 2014-ben nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt. Akik ide látogatnak, megismerkedhetnek a Balaton teljes halfajával, illetve az Adria halfaunájának egy részével. Kiállításon is részt vehetünk az épületben. A Bodorka Balatoni Vízivilág Látogató Központban megtekinthetünk 15 édesvízi akváriumot, 2 tengeri akváriumot, 2 terráriumot és egy kerti tavat is láthatunk a lakóival együtt. A tárlatot követően bemehetünk egy vetítőterembe is, ahol a látogatóközpont saját gyártású filmjét tekinthetjük meg.

Balatonfüreden nagy népszerűségnek örvend az Annagora Aquapark is, amely a Fürdő utcában található. az Annagora Aquaparkban többféle medencében is jól érezhetjük magunkat, mégpedig a felnőtt hullámmedencében és az élménymedencében. A fürdőben van még 12 csúszda, illetve az élménymedencében olyan lehetőségek, játékok is megtalálhatók, mint kalózhajó, tűzoltó autó, vízköpő sárkányok és lassan hömpölygő folyó. A gyerekeknek van itt játszótér és homokozó, míg a felnőttek a street workout pályán érezhetik jól magukat. Az Annagora Aquapark további szolgáltatásai: éttermek, pizzéria, kávézók, koktélbárok, pezsgőfürdők, jakuzzik, finn szaunák, bio szaunák, illatos gőzkabinok.

Balatonfüreden az Extrém Kalandparkot is meglátogathatjuk. A kerékpározást kedvelők örülhetnek a bringaparknak, ahol kialakítottak dirt, triál és pump-track pályát is. Az Extrém Kalandpark kötélpályái 144 játékelemből állnak. A kötélpályák sokféle izgalmas akadályt tartalmaznak: papagáj hinta, kötélhíd, csigás átcsúszás.

Az Extrém Kalandpark egyik fő attrakciója egy 18 méter magas mászófal, ahol 5 különböző nehézségű pálya is található. Ha felértünk a mászófal tetejére, csodálatos balatoni panoráma tárul a szemünk elé. Ezt követően pedig egy 340 méter hosszú lecsúszó pályán érthetünk le a talajra. Ha pedig megéheztünk a nagy kalandot követően, akkor a kalandpark büféjében lakhatunk jól.

Balatonfüredi szállások itt!

Balatonfüredi magánszállások itt!

Balatonfüredi apartmanok itt!

Kapcsolódó cikkek

Gyerekkel Balatonfüreden

Gyerekkel Balatonfüreden

Balatonfüreden sok programot élvezhetnek a gyerekek is.

Szépséges látnivalók Balatonfüreden

Szépséges látnivalók Balatonfüreden

Balatonfüreden rengeteg, szépséges látnivaló vár ránk.