Szépséges látnivalók Berekfürdőn

Berekfürdőn nem csak a Gyógy - és Strandfürdőre látogathatunk el, habár kétségtelen, hogy sokan az áldásos gyógyvíz miatt keresik fel a helyet. Mutatunk néhány olyan látnivalót, amelyek miatt szintén érdemes felkeresni a várost.
Szépséges látnivalók Berekfürdőn

Berekfürdőn megcsodálhatjuk a Délibáb Díszkutat, amely a Berek tér 15 szám alatt található. A díszkút Györfi Lajos szobrászművész keze munkáját dicséri. A díszkút érdekessége, hogy iható, termálvíz folyik abban.

A Berekfürdői Kopjafa is sok látogatót vonz, amelyet Szekovszki István népi iparművész készített. A kopjafán négy évszám található, amelyek a múlt történelmi eseményeire hívják fel a figyelmet: 996, 1240, 1745 és 1992.

Berekfürdőn az egyik legérdekesebb kiállítást tekinthetjük meg, amennyiben ellátogatunk a Fürdő utca 2 szám alá Bereki Üveg Kiállításra. A Bereki Üveg Kiállítás az egykori világhírű Berekfürdői Üveggyár termékeit mutatja be. Itt egy történeti előadást is végighallgatunk, amely bárki számára ingyenesen látogatható.

A Millenniumi Emlékműhöz is ellátogathatunk, amely Berekfürdőn, a Berek téren található. A Millenniumi Emlékmű Györfi Lajos szobrászművész készített. Egy turulmadár áll egy négy méter magas talapzaton, lábában egy kardot tartva. Talán ez is az oka, hogy sokan készítenek itt szelfit ezzel a csodálatos emlékművel.

Berekfürdőn megcsodálhatjuk a Móricz Zsigmond domborművet is, amelyet 2006-ban a falunapon avattak fel. Györfi Lajos szobrászművész készítette a Móricz Zsigmondról a bronz domborművet. Az alkotás mészkő talapzatra lett helyezve és a Móricz Zsigmond utca elején került elhelyezésre.

Berekfürdőn megtekinthető a Szovjet Repülőtér Titkai Kiállítás is. A múzeum a Berek téren található. A szovjet repülőtér titkai című kiállításon ausztriai és magyarországi jelenlétével összekapcsolható dokumentumokat, tárgyakat, filmeket is láthatunk. Sok-sok témát ölel fel a kiállítás: Voltak - e atomfegyverek Magyarországon? Milyen repülőgép katasztrófák és balesetek történtek? Hogyan élt egymás mellett a többségi társadalom és a szovjet hadsereg? Hogyan zajlott egy-egy hadgyakorlat, például a nádudvari bombatéren? És milyen szomorú, mulatságos és érdekes események zajlottak a 46 év alatt?

Berekfürdői szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Szépséges látnivalók Berekfürdőn

Szépséges látnivalók Berekfürdőn

Berekfürdőn rengeteg szépséges látnivaló akad.