Karácsonyi és karácsonyra hangoló színes programok Budaörsön

Bármilyen városban, faluban vagy kisebb településen akkor kovácsolódik igazán össze egy közösség, ha az adott településen vannak olyan szabadidős programok, események és ünnepségek, amelyek közelebb hozzák egymáshoz az embereket.
Karácsonyi és karácsonyra hangoló színes programok Budaörsön

Advent, talán az év legszebb időszaka, amely sok-sok lehetőséget ad arra, hogy az emberek közötti kapocs szorosabbá váljon. Budaörsön sincs ez másként, hiszen a városban is sok-sok programot szerveznek az adventi időszakban. Mutatunk is ezek közül most néhányat!

Budaörsön az Advent a Hegyvidéken címmel rendeznek karácsonyi, pontosabban adventi vásárt. Ezen a vásáron nem csak családi, hanem kulturális programok közül is válogathatunk. Maguk a szabadtéri rendezvények is a közösség építéséről szólnak. De nem csak a helyiek, hanem a turisták is nagyon kedvelik, hiszen Budaörsön nincs olyan nagy tumultus, mint a fővárosban.

A karácsonyi vásár nem is lenne teljes, ha nem találkoznánk kézműves termékekkel. Nagyon sok és sokféle iparművészeti terméket szemlélhetünk, vagy éppen vásárolhatunk meg. Lesznek itt karácsonyfadíszek, egyedi konyhaeszközök, játékok, bögrék és ékszerek is. Egy-egy ilyen adventi vásár elképzelhetetlen a finom ételek, a forralt bor nélkül. A gasztronómiai élmények is hozzátartoznak a karácsonyi forgataghoz, hiszen a nagy séta és nézelődés közben, mindig éhes lesz az ember. A budaörsi adventi vásáron is lesz mindenféle finomság, például erdélyi kürtöskalács, kemencés lángos, gyümölcskenyér, bejgli, illetve a testet és lelket melengető forralt bor.

Itt még nem érnek véget a karácsonyra hangoló programok. A fővárosban – Budapest Kongresszusi Központ - kerül megrendezésre a ZENE-BOR címet viselő nagyszabású gálakoncert, mégpedig a 100 Tagú Cigányzenekar előadásában. A koncert előtt szintén egy közösségépítő esemény lesz. Ugyanis a nézők egy remek néptánc bemutatót láthatnak, amely közben borkóstolón vehetnek részt, hogy kicsit közelebbről is megismerkedhetnek a finom magyar borokkal. A program december 30-án kerül megrendezésre.

Budaörsön szintén remek téli programnak számít a korizás, mait a New Ice Jégpályán és Jéglabirintusban is megtehetünk. Ha egy könnyed kikapcsolódásra vágyunk, akkor itt a helyünk. Szombatonként Jégdisco-t is szerveznek, illetve december 23-án és 27-30 között Jégparty is lesz, azaz egy szuper zenés-táncos buli.

Kapcsolódó cikkek

Mikor és miért van szükség tisztasági festésre?

Mikor és miért van szükség tisztasági festésre?

Néhány évente érdemes beütemezni a lakás kifestését.

Budaörsön remek felfedeznivalók várnak ránk

Budaörsön remek felfedeznivalók várnak ránk

Budaörsön sok-sok tanösvényt is felfedezhetünk.