Izgalmas programok várnak ránk, ha gyerekkel látogatjuk meg Debrecent

A gyerekes családok egyik kedvenc úti célja nem más, mint Debrecen. Mutatjuk is, hogy miért is olyan közkedvelt a cívisváros a gyerekes családok körében!
Izgalmas programok várnak ránk, ha gyerekkel látogatjuk meg Debrecent

Sokan érkeznek Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb városába, hogy kicsit kikapcsolódjanak és feltöltődjenek. Ez még akkor is lehetséges, ha gyerekkel érkezünk, hiszen számtalan lehetőségünk van a teljes körű kikapcsolódásra.

A gyermekünk bizonyára élvezni fogja, ha ellátogatunk a Nagyerdőre, a Sziget-kék Játszótérre. A játszótér nevét Szabó Magda egyik regénye ihlette. A játszótér alapterülete is óriásai, hiszen 58 ezer négyzetméterre álmodták meg azt a helyet, ahol minden gyermek tökéletesen érezheti magát. A feledhetetlen élményekről sok játék és létesítmény gondoskodik, például az öt szintből álló élménytorony, amely csúszdával van felszerelve. A kalandvágyó gyerekeknek pedig a kalandpálya nyújthat igazi élményeket. A mini város lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy belekóstoljanak a felnőtt létbe és több mint 80 játékelem kötheti le akár egész nap a figyelmüket. A helyszín busszal és autóval is könnyedén elérhető.

Ha már a Nagyerdőn járunk, vétek lenne kihagyni az állatkertet, amely 1958 óta üzemel és azóta rengeteg gyermek és felnőtt megfordult ezen a helyen. Az állatkert 17 hektáron terül el és összesen 170 állatfajjal ismerkedhetnek meg itt a gyerekek. Az állatkert különlegessége, hogy nem csak az állatokat tekinthetik meg a gyerekek, hanem minden hónapban vannak különleges rendezvények is. Nyáron talán valamivel több a program, de a téli hónapokban is tartogatnak meglepetéseket az állatkertben, ahol Mikulásváró hétvégét is tartanak és még az állatoknak is rendeznek itt karácsonyt.

Magyarország legrégebbi kisvasútjával is Debrecen büszkélkedhet. A Zsuzsi Erdei Vasút Debrecenből indul, majd erdős és pusztás területeken halad keresztül. A gyerekek mindig izgatottan várják a vonatos kalandozást, amelyet csak tovább fokoz a vonatfütty és a szépséges tájak, amelyeken a kisvonat áthalad.

Ha a vonatozást el kell halasztanunk, mert éppen rossz időt fogtunk ki, akkor irány valamelyik játszóház, merthogy Debrecenben ebből is van néhány a gyerekek legnagyobb örömére. Debrecenben, a Leiningen utcán található a Nagykaland Játszóház, amely Kelet-Magyarország legnagyobb szabadidős játszóháza. A játszóház különlegessége, hogy a hely, szülőbarát, azaz a felnőttek is kipróbálhatják az összes játékot, amit csak találnak a játszóházban.

A Mikepércsi úton találjuk a Titanic Játszóházat, ahol szintén határtalan játékélményeket kínálnak az ide betérő gyerekeknek. A helyszínen büfé is van, ha a nagy játékban megéheznének a gyerekek.

Szintén a városban működik – a Domb utcán – a Hangyaboly Játszóház, ahol mesés környezetben, igazi játékparadicsom várja a kisebb és nagyobb gyerekeket. A helyszínen van óriás légvárcsúszda, akadálypályás labirintus, ügyességi játék, amelyek során alaposan kiugrálhatják magukat csemetéink.

Kapcsolódó cikkek

Izgalmas programok várnak ránk, ha gyerekkel látogatjuk meg Debrecent

Izgalmas programok várnak ránk, ha gyerekkel látogatjuk meg Debrecent

Debrecent nem csak a felnőttek, a gyerekek is élvezhetik.

Egy szelet Debrecen – Nagytemplom, Virágkarnevál, Campus Fesztivál

Egy szelet Debrecen – Nagytemplom, Virágkarnevál, Campus Fesztivál

Debrecenben fiatal és idős is egyaránt jól érezheti magát.