Miért jobb a korszerű fűtőfólia az otthonunk fűtésére, mint a hagyományos megoldások?

Miért jobb a korszerű fűtőfólia az otthonunk fűtésére, mint a hagyományos megoldások?
Miért jobb a korszerű fűtőfólia az otthonunk fűtésére, mint a hagyományos megoldások?

A fűtőfólia egy nagyon hatékony és energiatakarékos fűtési lehetőség, amely számos előnnyel jár a gázos, vagy vegyes tüzelésű fűtőrendszerekkel szemben. Telepíthető akár kiegészítő fűtési megoldásként is, amivel pénzt spórolhatunk meg.

A fűtőfóliák egy széles, nagy felületen biztosítják az egyenletes hőeloszlást a padló, falak vagy mennyezet felületein, ami sokkal jobb komfortérzetet nyújt, mint a hagyományos fűtőtestek, amelyek csak egy adott ponton melegszenek fel. Így nem csak egy-egy megadott irányból érkezik a meleg, hanem körben melegíti az adott helyiséget - emeli ki Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

A korszerű fűtési rendszerek használata jelentős energiamegtakarítást eredményezhet, mivel az áramfogyasztás alacsonyabb, mint a hagyományos fűtőtestek esetében, a fűtőfóliát (más néven fűtőfilmet vagy fűtőszőnyeget) ugyanis közvetlenül a padlóba vagy a falakba épülnek be, így nincs hőveszteség. Ráadásul a telepítése sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos fűtőtesteké, nincs szükség csövek, csatlakozók vagy más kiegészítők beszerelésére. Az épület minden részében könnyedén elhelyezhető.

Egészségesebb környezet teremthetünk a fűtőfóliák használatával. Javítják az egész épület levegőminőségét, mivel a hagyományos fűtőtestekkel ellentétben nincs szükség levegőkeringető ventilátorokra, amelyek porral és más allergénekkel terhelik meg a levegőt. A működése ezért nagyon csendes, mivel nincsenek ventilátorok vagy más zajt okozó alkatrészek, így zavartalanul élvezhetjük az otthonunk csendjét.

A környezettudatosság szempontjából is jobb választást jelentenek az elektromos fűtőberendezések, hiszen nincs károsanyag-kibocsátásuk, így környezetbarátabbak lehetnek, mint a hagyományos fűtési rendszerek. Az elektromos fűtés használata során nincs szükség hosszú előmelegítési időre, azonnal meleg levegőt vagy fűtött felületet biztosítanak.

Az elektromos fűtőberendezéseket a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben különböző energiaforrásokból üzemeltethetjük. Ha például gázkonvektorral fűtünk, akkor kizárólag gázzal tudjuk megoldani annak működtetését. Az elektromos fűtőberendezéseknél viszont számos alternatív lehetőség közül választhatunk, hogy milyen energiaforrásból üzemeltessük azokat, ilyen például szolár, szél, vagy atomenergia. Emellett akár időzítővel is elláthatóak, így automatikusan működnek a beprogramozott időpontokban.

A hagyományos fűtőberendezések esetében a fűtőtestek belógnak a helyiségek tereibe, így kisebbé teszik azokat. Számolnunk kell azzal, hogy például egy radiátor elhelyezkedése miatt nem fog elférni egy szekrény, vagy asztal. Ezzel szemben a fűtőfólia diszkréten épül be a padlóba vagy a falakba, így nem zavarja az enteriőr stílusát, és nem foglal plusz helyet se, a szobában. Alkalmazása különböző helyiségekben lehetséges, beleértve a fürdőszobát, a konyhát vagy a nappalit is, mivel a fűtőfóliák vízállóak és könnyen tisztíthatóak.

Kapcsolódó cikkek