Gyöngyösi programok, amelyeket a gyerekek is élvezhetnek

Kicsi gyerekkel nem mindig könnyű programot szervezni, hiszen egy múzeumlátogatást, ami lehet akár 2-3 óra is nem biztos, hogy a gyerek, nyűgösködés nélkül ki fog bírni.
Gyöngyösi programok, amelyeket a gyerekek is élvezhetnek

Azonban, ha izgalmas programokat szervezünk, és olyan helyeket látogatunk meg, amelyek felkeltik a gyermek érdeklődését, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy percig sem fog hisztizni, hogy unja a kirándulást. Mutatunk is néhány olyan remek látnivalót és programot, amelyeket az egészen kicsi gyerekek is élvezhetnek!

A Gyöngyösi Állatkertet minden gyermek bizonyára élvezni fogja, korosztálytól függetlenül, hiszen a gyerekek imádják az állatokat és szeretnek mindenféle, kisebb-nagyobb állattal ismerkedni. A Gyöngyösi Állatkert összesen két hektáron terül el, ezért sem meglepő, hogy 92 állatfajjal találkozhatunk itt. Többek között ilyen állatokat láthatunk az állatkertben: oroszlánok, szurikáták, zebrák, óriáskígyók, tevék, lámák. A gyerekek többnyire azért is szeretnek állatkertbe járni, mert a nézelődés mellett, egyéb programok is várják őket. Nincs ez másként a Gyöngyösi Állatkeretben sem, hiszen van itt ugrálóvár és póni lovaglás is. Állatsimogatásra is van lehetőség. Az állatsimogatóban többek között olyan állatokkal ismerkedhetnek a gyerekek, mint nyuszik, kecskék és bárányok.

Gyöngyösön nagy közkedveltségnek számít még a Gyöngyösi Uszoda és Termálstrand is. A helyiek azért is kedvelik az uszodát, mert itt lehetőség van oktatásra, edzésre és versenyekre is. A Termálstrand területén pedig a gyermek - és az élménymedencék nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A fedett medencék pedig egész évben a vendégek rendelkezésére állnak. Nyáron nagyokat strandolhatunk, illetve a homokos pályán olyan tevékenységekben is részt vehetünk, mint például strandfoci és strandröplabda. Ha pedig a szülők még intenzívebb pihenésre vágynak, akkor a wellness-részlegben érezhetik jól magukat, hiszen a Gyöngyösi Uszoda és Termálstrand területén van még infra szauna és finn szauna is.

A Mátra Libegőt is sokan választják szórakozási lehetőségként, amikor Gyöngyösön járnak. A Mátra Libegő óránként mintegy 480 főt tud szállítani és a magasból csodaszép kilátásban gyönyörködhetünk. A szemünk elé tárul az egész Mátra, amely élményeket soha nem fogunk elfelejteni.

Az Oxygén Adrenalin Kalandparkban sem fogunk csalódni, ha Gyöngyösre tervezzük a nyaralásunkat. A kalandparkban sok mindent kipróbálhatunk, például a bobpályát, a függőhidat, a kalandparkot, a canopy-t, a mászófalat, a quadpályát és az átfordulós hintát is.

Ha megéheztünk, akkor betérhetünk a Bori Mami Étterembe, vagy gasztrobisztróba, amely a Belváros téren nyitotta meg a kapuit. Az étterem nagyon családias hangulatot áraszt, gazdag az étel - és az italkínálata, illetve nagyon sok zenés program és élő zenés koncertet is szoktak itt szervezni.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Opál Gyöngyös***+superior

A Hotel Opál Gyöngyös***+superior a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: finn szauna, infraszauna és szaunaestek, azaz sós, uborkás, aromás, gyümölcsös, kávés, sörös, jeges-gyógynövényes feltöltések.

Kapcsolódó cikkek

Gyöngyösön az élet

Gyöngyösön az élet

Gyöngyöst nem csak a helyiek, a turisták is nagyon kedvelik.