Gyula várához kötődő programok

Gyula, Békés megyében található. A megyeszékhely után a második legnépesebb település a megyében. Ha Gyula kerül szóba, akkor talán először mindenkinek a Gyulai vár jut eszébe. Talán elmondhatjuk, hogy valóban ez a város és a megye egyik kiemelkedő nevezetessége, de azért természetesen más látnivalókban is bővelkedik ez a város. Mutatunk is olyan nevezetességeket, amelyek a Gyulai várhoz kötődnek.
Gyula várához kötődő programok

A híres-nevezetes Gyulai vár a Várkert utcában található Gyulán. A várban 24 kiállító terem került berendezésre. A kiállításon hét évszázad történetét és történelmét ismerhetjük meg kicsit közelebbről.

A vár földszintjén különböző kiállításokkal várják a látogatókat: sütőház, kovács - és fazekasműhely, éléstár, borozó és kápolna. Ezekkel a helyekkel szeretnék bemutatni, hogy milyen is volt régen az élet a várban. Az emeleten pedig a várúri és a várúrnői lakosztályok találhatók és azt is megtudhatjuk, hogy milyen fegyverekkel harcoltak a korabeli időkben.

Állandó programok is vannak a Gyulai várban. Évente kerül megrendezésre a három napig tartó Gyulai Végvári Napok. Az ide látogatók megtudhatják, hogy milyen is volt a végvári vitézek élete, illetve bepillantást nyerhetünk a török kori életbe és annak hangulatát is megismerhetjük.

Gyulán, a Várkert utcában található a Gyulai Várfürdő. A Gyógy - és Strandfürdő az egykori Almásy-kastély parkjában található. A gyógyfürdő, gyógyító erejét sokan megtapasztalták és talán azért is olyan közkedvelt, mert szájról-szájra terjed a hatásosságának a híre. A gyógyfürdő termálvize sokféle betegségre lehet gyógyír: mozgásszervi panaszokra, reumás betegségekre, idült idegbántalmakra, gyulladásos nőgyógyászati és urológiai gondokra, illetve rehabilitációs kezelések kiegészítője is lehet.

A fürdőben működik az Aquapalota, ahol van élménymedence, élménymedencés vízfüggöny, sodrófolyosó, masszázsfülke, nyakzuhany, masszázspadok, buzgárok, gejzírek. További szórakozást kínál az ugrómedence, a pezsgőmedence és a merülőmedence, amelyet a szaunázást követően vehetünk igénybe.

A Gyulai Várfürdőben wellness-élményekben is részesülhetünk: finn szauna, bástya szauna, fürdőruhamentes szauna, két beltéri infra szauna, panoráma szauna. További élmények a fürdő külterületén: három kültéri szaunaház, kültéri jakuzzi, merülődézsa, dézsazuhany, gőzkabin.

A Gyulai Várszínház, a Gyulai vár falai között épült meg. Először csak nyári színházként működött, majd fesztiválhellyé is vált. Ma már nagyon sok programot szerveznek a várba.

Gyulai szállások itt!

Gyulai hotelek itt!

Gyulai apartmanok itt!

Kapcsolódó cikkek

Gyulai programok gyerekkel

Gyulai programok gyerekkel

Gyerekkel is jól érezhetjük magunkat Gyulán.

Gyula várához kötődő programok

Gyula várához kötődő programok

Programok, amelyek a Gyulai Várhoz köthetők.