Programok, látnivalók, amelyek érdekelhetnek, ha Hajdúszoboszlón jársz

Hazánkban sok olyan érdekes látnivaló akad, amelyet még nem láttunk. Lehet, hogy jártál már Hajdúszoboszlón, lehet, hogy nyaraltál is már ebben a nagyszerű városban, de elképzelhető, hogy vannak olyan nevezetességek, amelyeket még fel kell venned a bakancslistádra. Mutatunk is néhány érdekességet és néhány remek helyet a városban!
Programok, látnivalók, amelyek érdekelhetnek, ha Hajdúszoboszlón jársz

Hajdúszoboszló egyik legérdekesebb látnivalója talán a Fordított ház. Az első ilyen látványosság Lengyelországban született meg, mégpedig a lengyel származású Daniel Czaipiewski vállalkozó elgondolásai alapján. Már Siófokon is van ilyen ház, de most már Hajdúszoboszlón is megcsodálhatunk és alaposabban szemrevételezhetünk hasonlót. A Fordított háznak ezúttal egy mesevilág a témája és ennek megfelelően lett berendezve, kialakítva. Ha nem vagyunk szédülős típusúak, akkor mindenképpen érdemes itt körülnézni, hiszen teljesen más világ tárul elénk, mint egy normál, megszokott házban.

A gyerekek nagyon szeretik a kisvonatot, ami Hajdúszoboszlón is működik, Városnéző Nosztalgiavonat néven. A kis vonat már 15 éve rója az utakat Hajdúszoboszló utcáin, hogy a turisták olyan helyekre is eljussanak, ahová lehet, hogy egyébként önszántukból nem mennének el. Az idegenvezetés magyar nyelven zajlik, de a külföldiek egy mobil alkalmazás letöltésével, a saját anyanyelvükön is hallhatják a várossal kapcsolatos történeteket, illetve a város történelmét.

Hajdúszoboszlóra gyakran érkeznek családok, barát társaságok és gyakran tartanak itt csapaépítő tréningeket is. A városban van egy remek szórakozási lehetőség, mégpedig a Szabadulószoba az U-Pubban, amely a Mátyás király sétányon található. A szabadulószoba a Hajdúszoboszlói Barátság Gyógy - és Wellness Szállodához tartozik. Egy-egy csapatban minimum 2 fő, illetve maximum hat fő vehet részt.

Ha pedig valaki érdeklődik a gépészet, a műszaki és a közlekedési tárgyak, dolgok iránt, akkor látogasson el a Géptárba. A Hajdúszoboszlói Géptár egy műszaki-közlekedési és mezőgazdasági eszközökből összeállított gyűjtemény, amely Mogyorós József gyűjtő nevéhez kapcsolódik. A múzeumban a következő kiállított tárgyak láthatók: oldtimer autók, öreg motorkerékpárok, kerékpárok, mezőgazdasági gépek, traktorok, lokomobilok, lovas eszközök, egyéb más használati tárgyak.

Kapcsolódó cikkek