Egynapos programok Nyíregyházán – Állatpark, Mesefigurás Játszótér, Bujtosi-tó

Vannak olyan napok az ember életében, amikor gondol egyet és kivesz egy szabadnapot. Mert jólesik néha kiszállni a mókuskerékből és a családdal egy közös, egynapos kirándulásra indulni. Nyíregyházán is vannak ilyen lehetőségek, mutatunk is most ezek közül néhányat!
Egynapos programok Nyíregyházán – Állatpark, Mesefigurás Játszótér, Bujtosi-tó

Nyíregyházán, a Sóstói úton található a nyíregyházi Állatpark, amely minden gyermek kedvenc helye lehet a városban. Az Állatpark többször is megkapta az Európa legjobb állatkertjének járó díjat. Az Állatparkban különböző szekciók találhatók. Az egyik ilyen a Sarkvidék, ahol láthatjuk a híres Humboldt pingvineket, illetve jegesmedvékkel és oroszlánfókákkal is találkozhatunk. Kalandos utazásunkat folytathatjuk a Zöld Piramis elnevezésű szekcióban, ahol Ázsia és Indonézia növény - és állatvilága tárul elénk. Utunkat folytatva megtekinthetjük a Tarzan ösvénye elnevezésű részt, ahol Afrika csodálatos élővilágában gyönyörködhetünk. Bepillantást nyerhetünk még Dél- Amerika, az Andok és Ausztrália élővilágába is. A Parasztudvart pedig azért kedvelik annyira a gyerekek, hiszen itt nem csak háziállatokkal, hanem a klasszikus paraszti élet eszközeivel is találkozhatnak a gyerekek.

Ha a gyerekek megunták az Állatparkot, vagy végigjártunk minden izgalmas területet, akkor utunk vezethet a Fürdő közbe is, ahol a Mesefigurás Játszótéren érezhetik jól magukat csemetéink. Nyíregyháza talán egyik legigényesebb játszóteréről van szó, amely fás, árnyékos területen található, így a legnagyobb nyári kánikulában is élvezheti csemeténk a játszótér nyújtotta örömöket. A játszótéren padok és asztalok is vannak, így akár családi piknikezést is tarthatunk ezen a csodás helyen. És hogy miért kapta ezt a nevet a játszótér? Azért, mert ismert és népszerű mesefigurákkal van tele a hely, mint például Vuk, Süsü, Vízipók, Frakk.

Ha valóban pihenésre és kikapcsolódásra szánjuk ezt az egy napot, akkor mindenképpen látogassunk el a Bujtosi-tóhoz. A gyönyörűen kialakított hely tökéletesen alkalmas pihenésre, horgászásra és még sportolásra is, ha éppen ahhoz támadna kedvünk. A területen rekortán futópálya, szabadtéri edzőpark, focipálya és kosárlabdapálya is kialakításra került.

Ha pedig megéheztünk a nagy kaland után, akkor térjünk be a Gladiátor Life Bisztróba, amely a város első és egyetlen egészséges ételeket forgalmazó Street Food étterme, ahol gluténmentes ételekkel lakhatunk jól. Az ételek emellett tej-, cukor - és szénhidrátmentesek, azaz csakis egészséges ételeket kaphatunk, amelyek nem mellesleg nagyon ízletesek is. A kínálatban a mindenmentes sütemények is szerepelnek, amelyeket az ételallergiások is nyugodt szívvel fogyaszthatnak.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Sziget Hotel Nyíregyháza****

A Sziget Hotel Nyíregyháza**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: közvetlen panorámás kilátás a tóra, igényesen megtervezett szobák, teljesen felszerelt lakosztályok.

Kapcsolódó cikkek