Szolnokot érdemes felfedezni – híd, sétány, vadaspark, termálstrand

Hazánkban is annyi csodás felfedeznivaló város és település van, csak legyen elég időnk, hogy megismerjük azokat a természeti és építészeti, kulturális szépségeket. Szolnok is egy csodálatos város, amelynek szépségét csak tovább fokozza a Tisza.
Szolnokot érdemes felfedezni – híd, sétány, vadaspark, termálstrand

Az egyik legszebb építészeti remek Szolnokon nem más, mint a Tiszavirág-híd, amely a Tiszai Hajósok terét köti össze a Tiszaligeti Termálstrand és az Élményfürdő főbejáratával. A híd Közép-Európa egyik leghosszabb – 444 méter – gyaloghídja, amelyet Szolnok egyik ikonikus jelképeként is számon tartanak. A gyalogoshídon kerékpárút is kialakításra került. Kétségtelen, hogy az este kivilágított hídon romantikus pillanatokat élhetünk át, ha a kedvesünkkel sétálni támad kedvünk.

A Tisza-parti sétány is feledhetetlen és romantikus pillanatokat ígér a szép zöld, ligetes környezetével. Itt található a Tisza Park, illetve a Szigligeti Színház impozáns épülete is. A Tisza Park számos rendezvénynek ad otthont, illetve ez a hely a város kulturális életének és a szabadidős programjainak a központja. A Tisza Park alatti séták alkalmával még szorosabbá válhat a családok közötti kapcsolat, nem mellesleg az egészségnek is jót tesz az itteni esti – vagy nappali – séta.

Amennyiben Szolnokra tervezünk kirándulást és gyerekkel érkezünk, semmiképpen se hagyjuk ki a Bagolyvár Vadasparkot, amely a Kaán Károly utcán található. A Bagolyvár Vadaspark 2007-ben nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt. Erdei környezetben terül el a vadaspark, ahol 36 állatfaj 159 egyedével ismerkedhetnek meg a felnőttek, a kisebb és nagyobb gyerekek. A gyerekek nagy kedvence az állatsimogató, ahol kedvükre simogathatnak például a nyuszikat és a törpekecskéket. A Vadasparkban látványetetésre is van lehetőség, ahol a gyerekek megkínálhatják kedvenc csemegéjükkel a tengerimalacokat, a görényeket vagy az ormányos medvéket. Ez a testközeli élmény hihetetlenül jót tesz a gyerekeknek, a lelkiviláguknak. A területen egy kis erdei tó is található, illetve itt tájékoztató táblák is segítenek, hogy kicsit közelebbről is megismerkedjünk az állatvilággal.

A szolnokiak nagy kedvence a Liget Termálstrand és Élményfürdő. A fürdőt egy nagyon szép park veszi körbe. Az élménymedencék mellett felhőtlen szórakozást és igazi kikapcsolódást nyújtanak a csúszdák, a termálmedence, illetve a szauna is.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Garden Hotel Szolnok****

A Garden Hotel Szolnok**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: fürdőszoba, színes Tv, telefon, minibár, WIFI.

Friss hírek Szolnokról itt!

Kapcsolódó cikkek

Szolnok, a családbarát város

Szolnok, a családbarát város

Szolnok városvezetői mindent megtesznek, hogy a családok jól érezzék magukat a városban.