Vác izgalmas és szépséges helyei

Nyaralásaink, kirándulásaink alkalmával nem mindig csak olyan programokra vágyunk, amelyek lecsendesítik a bensőnket, néha szükségünk van egy nagy adag adrenalinra is, ami másféle „stresszt” jelenhet, mint a például a munkahelyi stressz. Vácon mindenféle kikapcsolódásra van lehetőségünk, akár egy nyugalmas kirándulásra, akár egy nagy adag izgalomra vágyunk. Mutatunk is néhány ilyen helyet és programlehetőséget!
Vác izgalmas és szépséges helyei

A Duna-parton való andalgás, séta, inkább nevezhető egy csendesebb, relaxációt biztosító, ám az egész testet megmozgató passzívabb pihenésnek. Vácon a Duna közelében található Erzsébet-sétány nagy közkedveltségnek örvend. Az árnyas korzó ugyan közel van a főtérhez, annyira azonban mégsem, hogy ne tölthetnénk el a helyen kellemes perceket, órákat. A korzón minden évszakban sok szórakozási lehetőség vár ránk. A gyerekek játszhatnak, illetve a kerékpározók a panorámás úton hódolhatnak kedvenc sportjuknak, szenvedélyüknek.

A pihenést követően következhet az adrenalin löket, azaz az Óriáskerék, amely sokak nagy kedvence. A Duna-parton található Óriáskerék nem csak izgalmakat kínál, de nagyszerű kilátást is biztosít Vác szépségeire. Az Óriáskerék húsz darab négyfős kabinból áll. Hétvégén hosszabb nyitvatartást biztosítanak, míg szombatonként este tíz óráig, addig vasárnaponként este kilencig nyújthat számunkra szórakozási lehetőséget az Óriáskerék.

Ha már Vácon járunk, a Liget-tóhoz is érdemes ellátogatnunk. A közelben lévő forrásoknak gyógyító hatást tulajdonítanak. Melyik forráshoz látogassunk el? Például a Szemvíz-forráshoz, amelyet Mária-kútnak is neveznek. A Ligeti-tó nagy közkedveltségnek örvendő pihenő - és horgászhely. Régebben, a keményebb telek idején még korcsolyázni is lehetett a tavon.

A Násznép-barlang is nagyszerű kirándulóhely, amely Váctól körülbelül 8 kilométerre található. A Duna panorámájához is hozzátartozik a barlang. Ne féljünk bemenni, hiszen a legenda szerint nagy lakomákat csaptak ebben a barlangban.

A természetre mindig számíthatunk, ha a lelki feltöltődés a célunk. A virágok, növények és állatok látványa is nyugalommal tölthet el bennünket. Látogassunk el a Váci Ártéri Tanösvényre, ahol sokféle állatot fedezhetünk fel, például siklót, varangyot, guavát, tőkés récét vagy jégmadarat.

Kerékpáros kirándulásokat is tehetünk a Duna-parton, közben pedig még piknikezni is megállhatunk. Közben megállhatunk a Mihályi Pattiserie Cukrászdában, amelyet az ország legjobb cukrászdájaként emlegetnek. Sok-sok desszert – Vác desszert, Ischler, Dobos desszert, Rákóczi túrós, Traviata, Rózsakert-, torták, macaron, bonbon és csokoládé, fagylalt és sorbet szerepel a kínálatban.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Vácz Hotel Vác***

A Vácz Hotel Vác*** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: fürdőszobás, klimatizált, tetőtéri vagy földszinti igényesen kialakított szobák, recepció, svédasztalos reggeli, zárt parkoló.

További váci szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Vác izgalmas és szépséges helyei

Vác izgalmas és szépséges helyei

Vác izgalmas és szépséges helyekben is bővelkedik.

Vác is ideális, ha költözést tervezünk

Vác is ideális, ha költözést tervezünk

Ha költözni szeretnénk, Vác is ideális hely lehet számunkra.

Meddig felel egy eladó az autójáért?

Meddig felel egy eladó az autójáért?

Amikor autót adunk el vagy veszünk, akkor felmerül a kérdés, hogy meddig felel az eladó az autóért? Ebben a cikkben ezt válaszoljuk meg.