Balatonföldvár - a hajózás és a nyugalom szerelmeseinek

Ha szeretjük a vizet, ha kedveljük hazánk szépséges tavát, a Balatont, ha imádjuk a vízi sportokat és a hajókázás sem áll messze tőlünk, akkor nyáron válasszuk úti célul Balatonföldvárt. Mutatunk is néhány indokot, hogy miért, és hogy mit is érdemes még megnézni ebben a csodás városban!
Balatonföldvár - a hajózás és a nyugalom szerelmeseinek

Balatonföldváron évről-évre sok turista látogatja a Hajózástörténeti Látogatóközpontot és Kilátót. A Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó Balatonföldváron, az Erzsébet utcán található. Ez a különleges látnivaló 2016-ban nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt. A látogatóközpontban egy izgalmas interaktív kiállítást tekinthetünk meg, amely során sok-sok információt gyűjthetünk be a balatoni hajózással kapcsolatban. Mit láthatunk a Hajózástörténeti Látogatóközpontban? Maketteket, terepasztalokat, szimulátorokat és filmvetítéseket. Gyerekbarát szolgáltatások is vannak a Hajózástörténeti Látogatóközpontban: játszószoba, játszótér. A látogatóközpont után lehetőségünk van megmászni a kilátót, ahonnan leérve a helyi kávézóban frissítő italokat is rendelhetünk.

Balatonföldváron a Kvassay sétány is nagyon szép látványt nyújt. A Kvassay sétány, Kvassay Jenőről kapta a nevét, aki vízimérnök volt és mindent megtett annak érdekében, hogy a városban minél több fejlesztés jöjjön létre. A Kvassay sétányon, nyáron, hatalmas platánfák árnyékában sétálgathatunk. A sétányról tökéletes kilátás nyílik a Tihanyi-félszigetre. Ha pedig elfáradtunk a sétában, akkor nincs is más dolgunk, mint megpihenni egy padon, hogy tovább gyönyörködjünk a szépséges tájban.

Gyalogtúrákat is rendszeresen szerveznek Balatonföldváron. Az egyik ilyen gyalogtúra pontjai: Szólád pincesor- Nezde szoborpark, Alman-tető és Csillagó torony. Mivel itt nagy a szintkülönbség, így ezt a túrát, csakis a jó állóképességű vendégeknek ajánlják.

Balatonföldváron megtekinthetjük a Széchenyi téren magasodó Szent Kereszt római katolikus templomot is. A templom neoromán stílusban épült 1941 és 1943 között. A Szent Kereszt római katolikus templom látogatható ugyan, de csakis előzetes bejelentkezéssel.

Balatonföldváron itt érdemes megszállni: Főnix Hotel Balatonföldvár**. A Főnix Hotel Balatonföldvár** szállodában mindent megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet a tökéletes kikapcsolódáshoz: figyelmes kiszolgálás, családias hangulat, kényelmes szép szobák, házias, finom ételek, csocsó-asztal, gyertyafényes kerthelyiség.

További balatonföldvári szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Fesztiválok Balatonföldváron

Fesztiválok Balatonföldváron

Balatonföldváron egész évben sok fesztivált szerveznek.

Balatonföldvár - a hajózás és a nyugalom szerelmeseinek

Balatonföldvár - a hajózás és a nyugalom szerelmeseinek

Balatonföldvár azoknak is javasolható, akik a nyugalmat keresik a pihenésük alatt.