Fesztiválok Balatonföldváron

Sokan csak a zenés programok és a fesztiválok miatt keresnek fel egy-egy helyet, várost az országban. Balatonföldváron egész évben sokféle fesztivált szerveznek. Mutatunk is ezek közül néhányat!
Fesztiválok Balatonföldváron

Balatonföldváron, a Fesztiváltéren kerül minden évben megrendezésre a Balatonföldvári Sörfesztivál. A Balatonföldvári Sörfesztiválon sörkiállításokat is megtekinthetünk, több mint százféle üveges és csapolt söröket. A fesztiválon garantált a jó zene, illetve kaphatunk itt még a sörök mellett street food ételeket is.

Balatonföldváron, a Somogyi Béla úton kerül minden évben megrendezésre a Majális, kicsik és nagyok örömére. Egész nap színes programokkal kedveskednek a gyerekeknek és a felnőtteknek, míg este táncmulatságra várnak mindenkit. A tavalyi programlistában ezek a programok szerepeltek: ugrálóvár, vattacukor, kézműves vásár, a Balatonföldvári Fúvószenekar koncertje, népmese feldolgozás, kerékpáros bemutató, ügyességi verseny, stand up műsor, bűvész bemutató, disco, buli és tánc minden mennyiségben.

Balatonföldvár KULTKIKÖTŐJE, nem más, mint egy összművészeti fesztivál, amely meghatározó eleme Balatonföldvár kulturális kikötőjeként a nyár programkínálatának. Az igényes szórakozni vágyókat ezekkel a programokkal várják: színházi előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel, képzőművészeti kiállításokkal, gyermekprogramokkal, filmvetítésekkel, alkotóműhelyekkel, irodalmi estekkel. Azok, akik Balatonföldváron élnek, nem is nagyon szeretnek a városból kimozdulni, hiszen szinte nincs is olyan nap nyáron, amikor ne lenne a városban valamilyen esemény, program vagy fesztivál.

Nagy közkedveltségnek örved Balatonföldváron, a Fesztiváltéren megtartott Földvári Bográcsfeszt is. A programot minden évben augusztus 20-án tartják, és aki kedveli a bográcsos ételeket, semmiképpen se hagyja ki ezt a nagyszerű programot. Tavaly kiállítói és látogatói bográcsfőző verseny is megrendezésre került. Mi vár még ránk, ha ellátogatunk a Földvári Bográcsfesztre? Zamatos borok, hűsítő üdítők és a Serfőző hihetetlen finom sörei. Néhány program tavalyról: sörivó verseny, kiállítók bográcsfőző versenye, bográcsverseny, tűzijáték.

A Földvári Zenei Esték is kellemes programnak ígérkeznek, ha Balatonföldvárra látogatunk. Júliusban és augusztusban összesen négy alkalommal is rendeznek a városban ilyen zenei estéket. Sokféle zene ritmusát élvezhetjük, például a klasszikus zenéét, de akár a tangóét is.

Balatonföldvári szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Fesztiválok Balatonföldváron

Fesztiválok Balatonföldváron

Balatonföldváron egész évben sok fesztivált szerveznek.

Balatonföldvár - a hajózás és a nyugalom szerelmeseinek

Balatonföldvár - a hajózás és a nyugalom szerelmeseinek

Balatonföldvár azoknak is javasolható, akik a nyugalmat keresik a pihenésük alatt.