Gyerekkel Békéscsabán

Akár kisebb, akár nagyobb gyermekünk van, mindenképpen figyelembe vesszük egy-egy családi nyaralás, kirándulás alkalmával, hogy az adott városban, milyen gyermekeknek szóló programlehetőségek vannak.
Gyerekkel Békéscsabán

Ha Békéscsabára tervezzük a kikapcsolódásunkat, akkor megnyugodhatunk, hiszen a városban számtalan lehetőség nyílik a teljes körű kikapcsolódásra, még egészen kicsi gyermekkel is. Mutatjuk is, melyek ezek!

Semmiképpen se hagyjuk ki a Meseházat, ha Békéscsabára vezet az utunk. A Meseház egy népi műemlék épületegyüttesben található, amely nem csupán a múzeumnak, hanem a népi kézműves műhelynek is otthont ad. Állandó kiállításokkal is találkozhatunk a helyszínen, mint például a Schéner Mihály gyűjteményes kiállítása. A meseszobát oly módon alakították ki, hogy mindenki maximálisan jól érezhesse magát. Van itt Gyalogcsillag lóca, Mesetrón vagy éppen Mesekeltető asztal.

Békéscsabán, a Pósteleki Szabadidőparkban is jól érezhetjük magunkat. A Szabadidőpark Békéscsaba külterületén található. Akár családostól, akár a barátainkkal érkezünk a helyszínre, feledhetetlen élményekben lehet majd részünk. Megnézhetjük a mini vadasparkot, ahol a kis állatok simogatására is van lehetőség. Milyen állatokkal ismerkedhetnek a gyerekek? Például lovakkal, kecskékkel, őzekkel vagy éppen szarvasokkal. A parkban még piknikezhetünk is, egy pléden üldögélve. A kis tó tökéletes helyszín egy családi és baráti piknikezéshez.

A Szabadidőpark területén nem csak piknikezésre van lehetőség, hiszen a helyi büfében és étteremben is jól lakhatunk. A játszótértől nem messze áll a Mókus Csárda, ahol hagyományos ételekkel várják az éhes gyerekeket és felnőtteket.

A Mesés Babaház sok kislány kedvenc helye lehet. Szintén Békéscsabán található, mégpedig a Munkácsy úton. Több mint ezer babában gyönyörködhetünk a Babaházban. A babákat 1994 óta gyűjti Somlyai Lajosné. Nem csak a babák megtekintésére van lehetőség, más programok is várják a gyerekeket, például szabadjáték, jelmezes fotózkodás és szülinapi babazsúr is.

Az aktív kikapcsolódást is sokan keresik, ha valahol kirándulnak. Békéscsabán az aktív pihenésre is van lehetőség. Az egyik ilyen hely a Korcsolyapálya. A gyerekeknek korcsolyaoktatást is tartanak, míg a felnőttek egy-egy pohár forralt bor mellett pihenhetnek. A gyerekek pedig forró csokit is kaphatnak.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Arcanum Hotel Békéscsaba****

Az Arcanum Hotel Békéscsaba**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: kényelemes szobák, ínycsiklandó ételek, pihentető wellness.

Kapcsolódó cikkek

Békéscsabán is sok lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak

Békéscsabán is sok lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak

Ha vállalkozni szeretnénk, Békéscsabán is megtehetjük.

Gyerekkel Békéscsabán

Gyerekkel Békéscsabán

Békéscsabán nagyszerű programok várnak ránk, ha gyerekkel érkezünk.