Békéscsabán is sok lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak

Békéscsaba, Békés-megye székhelye, illetve a megye gazdasági, oktatási és kulturális központja. Mindössze 25 kilométerre található a várostól a román határ. Soknemzetiségű városról van szó, hiszen a régióban élnek magyarok, románok, szlovákok és németek is.
Békéscsabán is sok lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak

Békéscsaba, Békés megye ipari és kereskedelmi központja. Az utóbbi években egyre inkább fellendülőben vannak a térségben a modern iparágak, azonban a kereskedelmi és a szolgáltató egységekről is elmondható ugyanez. Az élelmiszeripart sem szabad kihagynunk a sorból, amely napjainkban is nagy hagyományokkal rendelkezik.

Békéscsabán tehát az élelmiszerek gyártása is adott, hiszen a boltok polcaira kerülnek itt malomipari termékek, a mirelit áruk, a baromfihús, a konzervek és a méltán híres és ismert csabai kolbász is. A város két gyárából számtalan autóalkatrész kerül ki, például öntvények, forgácsolt, préselt és elektronikus alkatrészek. Nagyon sok, közel 4000 kis - és nagyvállalkozás működik a városban, amelyek nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is elismertséget szereztek.

Ebből is láthatjuk, hogy a város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalkozni akaró személyek számára vonzó legyen ez a térség. A vállalkozások ugyanis olyan értékteremtő beruházásokat eszközölnek, amelyek segítik a foglalkoztatás bővítését, illetve a vállalkozásaikkal lehetővé teszik a gazdaság fejlődését is. A város önkormányzata minden segítséget megad azoknak a vállalkozóknak, akik a városban szeretnék üzleti vállalkozásaikat kiterjeszteni.

Sok munkalehetőség is van a városban. A Profession oldalán közel 300 hirdetést találunk. A legtöbb hirdetés a következő kategóriákból kerül ki: értékesítés, kereskedelem, gyártás, termelés, IT programozás, fejlesztés, pénzügy, könyvelés, ügyfélszolgálat, vevőszolgálat. Gyártás és termelés területén a következő munkakörökbe keresnek munkavállalókat: automatizálás, gyártástechnikus, karbantartó, műszaki munkatárs, műszakvezető, termelésirányító.

Az építőipar és ingatlan területen is várják a jelentkezőket többféle pozícióba: épületgépész, ingatlanvezető, kivitelező, generál kivitelező, projektmenedzser.

Ha figyelembe vesszük, hogy a városban rengeteg munkahely létrejötte köszönhető a vállalkozások terjeszkedésének, és ha ez a jövőben is így marad, akkor további munkalehetőségek alakulására lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekkel Békéscsabán

Gyerekkel Békéscsabán

Békéscsabán nagyszerű programok várnak ránk, ha gyerekkel érkezünk.

Békéscsabán is sok lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak

Békéscsabán is sok lehetőséget kínálnak a vállalkozásoknak

Ha vállalkozni szeretnénk, Békéscsabán is megtehetjük.