Rejtett helyek, ahol még nem jártál Budapesten

Lehet, hogy igazi pesti vagy, illetve gyakran látogatsz el a fővárosba, de nem biztos, hogy minden helyen jártál már. Mutatunk is néhány „titkos” helyet, amelyet lehetséges, hogy csak kevés ember ismer.
Rejtett helyek, ahol még nem jártál Budapesten

A belváros közepén található a Károlyi-kert, mégpedig a Nemzeti Múzeum és az Egyetem tér közötti területen. A 14. századig ez a hely vadászterület volt, majd temetkeztek is ezen a helyen, míg végül megszületett a kert is, amelyet napjainkban is élvezhetünk. És, hogy miért Károlyi-kert? Mivel 1768-tól a Károlyi család tulajdonában volt ez a hely, amely mellett a család palotája magasodott. A kertet aztán a 20. század elején nyitották meg a nagyközönség előtt.

A Ferenciek terén található a Párizsi Udvar, amely Brudern-ház nevet is viseli. A földszinten, a passzázsban, üzletek kaptak helyet, a felsőbb szinteken pedig bérlakásokat alakítottak ki. Az eklektikus épület a mór és a gót stílust képviseli. Az épület hotelként működik napjainkban, a passzázst pedig bárki szabadon látogathatja.

Egy nagyon szép szökőkutat is láthatunk az Erzsébet téren, amely a Danubius-kút nevet viseli. A Budapest egyik legrégebbi szökőkútjánál négy remek szobor is látható, amely hazánk négy nagy folyóját szimbolizálja. A díszkút tetején egy férfi áll, mint a Duna jelképe, míg az alsó részén 3 női alakot láthatunk, amelyek a Tisztát, a Drávát és a Szávát szimbolizálják. A kutat YBL Miklós építész tervezte, míg a kivitelezés Feszler Leó nevéhez fűződik.

Ha ismered a híres nyomozót, Columbo-t. akkor mindenképpen el kell látogatnod a Falk Miksa utcába, hiszen itt állították fel a híres színész, Peter Falk szobrát. Hogy miért került ide ez a szobor? Állítólag Falk Miska rokona, habár ezt a tényt sokan cáfolják. Azonban kétségtelen tény, hogy a turisták egyik kedvence a fővárosban és sokan készítenek közös szelfit ezzel a szoborral.

Ha valami igazán csodás látnivalóra vágyunk, akkor a Japánkerteket sem szabad kihagynunk, amelyet a Margit-szigeten és a Fővárosi Állatkertben csodálhatunk meg. A japánkertek egy romantikus látnivaló, amit mindenképpen a kedveseddel együtt érdemes megtekinteni, ami elsős randevúnak is remek helyszín lehet.

Ha romantikázni vágytok a pároddal, akkor a Vintage Gardent se hagyjátok ki, ahol nem csak gyönyörűséges környezet, hanem ízletes ételek is várják az ide érkezőket. Az étterem a Deák tértől nem messze a Dob utcában található. A teraszt mindig friss virágokkal díszítik, hiszen köztudott, hogy a virágoknak hangulatfokozó hatásuk van. Az étkezést követően, cukrászsütemények fogyasztására is van lehetőség, a The Sweet by Vintage Garden cukrászdában. Itt nem csak finom cukrászsüteményeket, hanem házi fagylaltot és kézműves kekszeket is rendelhetsz.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Mamaison Hotel Andrássy Budapest****

A Mamaison Hotel Andrássy Budapest**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: étterem és lobby, ingyenes wifi, büféreggeli, business sarok, tárgyalótermek, masszázs.

Kapcsolódó cikkek

Éttermi praktikák, amiket otthon alkalmazva isteni fogásokat készíthetünk

Éttermi praktikák, amiket otthon alkalmazva isteni fogásokat készíthetünk

Az éttermekben a séfeknek saját tippjei vannak a pazarlás kiküszöbölésére, hiszen egy étteremben nincs pazarlás, mindent felhasználnak.

Rejtett helyek, ahol még nem jártál Budapesten

Rejtett helyek, ahol még nem jártál Budapesten

Hiába ismerjük a fővárost, létezhetnek olyan helyek, ahol még soha nem jártunk.

4 érdekesség, amit nem tudtál Budapestről

4 érdekesség, amit nem tudtál Budapestről

Hiába él valaki születése óta a fővárosban, még így is nyújthat számára izgalmakat a város.