Gyors gazdasági fejlődés jellemzi – Dunaharaszti

Pest megyében, a budapesti agglomerációban fekszik Dunaharaszti. Négy szomszédja is van. Észak felől Budapest, délkelet felől Alsónémedi, dél felől Taksony, míg nyugat felől Szigetszentmiklós. Több autóúton és főúton keresztül is megközelíthető a város.
Gyors gazdasági fejlődés jellemzi – Dunaharaszti

A Budapestről délre, a Dunától keletre fekvő Dunaharaszti területe majdnem harmincezer négyzetkilométer. A város, közlekedési csomópont is, hiszen ebben a térségben találkozik a Budapest-Ráckevei HÉV vonal is, illetve a Budapest-Kelebia vasútvonal.

Az utóbbi években sok fejlődésen és sok-sok változáson esett át a város, mivel modern nagyiparral rendelkező úgynevezett nagyvárossá nőtte ki magát. A városnak nem csak az ipara fejlődött nagyon sokat, hanem a gazdasági fejlődés is jellemzi. Ennek következtében pedig a munkalehetőségek is megnövekedtek a városban. Talán ezért is egyre vonzóbb ez a város azok szemében, akik éppen költözésen gondolkodnak. A helyi lakosoknak is kedveznek ezek a változások, hiszen értelemszerűen így egyre kevesebb a városban az ingázó, azaz a Dunaharasztiban élő lakosok helyben is találnak munkalehetőséget.

A város egy hatalmas iparterülettel is büszkélkedhet, ahol nem csak gazdasági szervezetek, hanem multinacionális cégek is megnyitották kapuikat. Talán a gazdasági fejlődésnek is köszönhető, hogy a kereskedelem is virágzik a városban. A piacon több bank, szaküzlet és nagyáruház is van. Az ipari és gazdasági fejlődést a kiváló közlekedés is segíti.

Dunaharasztiban három általános iskola, egy-egy gimnázium és szakközépiskola is van, ahol felnőttképzés is folyik.

Amikor egy idegen városba költözünk, fontos szempont, hogy milyen az infrastruktúrája az adott városnak, településnek. Dunaharaszti infrastruktúrája jóval kiépítettebb, a környező térségekhez viszonyítva.

Több nemzetiség is él a városban, illetve élénk társadalmi élettel rendelkezik. Nem csak a társadalmi élete, hanem a kulturális élet is mozgalmas. A városban gyakran rendeznek művészeti kiállításokat, zenei rendezvényeket, szellemi fórumokat és irodalmi összejöveteleket is.

A városban több látnivaló is található. Többek között ilyen a Kis-Duna természetvédelmi terület, a Szent István római katolikus templom, a Helytörténeti Emléktár, a Német Nemzetiségi Tájház és a Laffert Kortárs Kúria.

Kapcsolódó cikkek

Sportolási lehetőségek Dunaharasztiban

Sportolási lehetőségek Dunaharasztiban

Dunaharasztiban számtalan lehetőség akad sportolásra is.

Gyors gazdasági fejlődés jellemzi – Dunaharaszti

Gyors gazdasági fejlődés jellemzi – Dunaharaszti

Dunaharasztira a gazdasági fejlődés is jellemző.