Fejlesztések Dunakeszin

Dunakeszi, a budapesti agglomerációban, Pest megyében található. Érd után a megye második legnagyobb települése. A Dunakanyar kapujaként is emlegetik, Budakalásszal egyetemben. Az utóbbi években egyre több fejlesztés következett be Dunakeszin. Mutatunk is most ezek közül néhányat!
Fejlesztések Dunakeszin

Dunakeszin bővítésre kerül az Aranyalma Tagóvoda. Mégpedig 4 csoportszobával és 120 férőhellyel. A négy csoportszoba közül az egyik akadálymentesített lesz, saját akadálymentes mosdóval. Illetve az óvoda működéséhez szükséges eszközök beszerzése is megtörténik. Emellett sor kerül napelemes rendszer telepítésére és új parkolóhelyek kialakítására is. A tervek szerint 2023-ban kezdődik az építkezés, hogy 2024-ben már minden kisgyerek élvezhesse az új csoportszobák kényelmét.

Tervben van még kerékpáros fejlesztés is Dunakeszin. A projekt egyik kiemelkedő célja, hogy a fenntartható közlekedésfejlesztést erősítsék a városban. Így Dunakeszin több lehetőség lesz kerékpárral is elérni több szolgáltató egységet, illetve munkahelyet és bevásárló központot. Környezetvédelmi szempontok is közrejátszanak ennek az új fejlesztésnek a kivitelezésében, megvalósításában, hiszen a cél az, hogy aktívan hozzájáruljanak az éghajlatváltozás mérsékléséhez.

Véget ért Dunakeszin a strandfejlesztés is. A Dunakeszi Szabadstrand vízi és sporteszközökkel bővült. Milyen eszközöket szereztek még be? Mentőmellényeket, evezőket, napozóágyakat, kerékpáros szervizoszlopokat, emellett biztonsági kamerákat is telepítettek, kiépítettek taktilis vezetősávot, illetve a fejlesztéshez tartozik az öntözőrendszerek, a füvesítés és a virágosítás kialakítása.

A Dunakeszi Szabadstrand élményeszközökkel és akadálymenetesítéssel is bővült. A vízi és a pihenőeszközök között megtalálhatók lesznek a kajakok, a kenuk, a SUP-ok és a napozóágyak is.

Ezek a fejlesztések nem csak a helyiek kényelmét és biztonságát szolgálják, hanem a turistákét is, hiszen évente rengetegen kíváncsiak erre a csodálatos városra. Sok-sok látnivaló, program és esemény van a városban: Attila nagykirály emlékhely, Késő-római Kikötőerőd Múzeum, a Dunakeszi Jégpálya, Crazy5K Sprint, Dunakeszi Feszt.

Kapcsolódó cikkek

Hol ehetünk jókat Dunakeszin?

Hol ehetünk jókat Dunakeszin?

Dunakeszin sok nagyszerű étterem, kávézó és bisztró is van.

Fejlesztések Dunakeszin

Fejlesztések Dunakeszin

Dunakeszi sok fejlesztésen esett át az utóbbi években.