Gyerek és szülő is jól érezheti magát – Dunaújváros

Ha gyerekes családként érkezünk egy városba, mert egynapos kirándulásra, vagy hosszabb nyaralásra érkeztünk, próbálunk olyan programokat választani, amelyek nem csak a kisebb-nagyobb gyerekek számára jelent élvezetet, de a szülők is jól érezhetik magukat, hiszen a legtöbb szállodában van gyerekmegőrző szolgálat, így a szülőknek is igazi kikapcsolódás lehet a nyaralás, ha még csak néhány órát töltenek kettesben, a gyerekek nélkül. Mutatunk is olyan dunaújvárosi remek programokat, amelyeket a gyerekek és a szülők is élvezhetnek.
Gyerek és szülő is jól érezheti magát – Dunaújváros

Dunaújvárosban, a Papírgyár úton található a Magyar Papírmúzeum, ahol mindig van egy állandó kiállítás, amely ezer négyzetméteren mutatja be a papír történetét, annak feltalálásától, egészen napjainkig. Időszakos kiállítások is vannak a múzeumban, mégpedig az Akantisz és a Szőnyi kiállítótérben. A kiállítás látogatása tárlatvezetéssel történik. Kényelmi szolgáltatások az épületben: parkolási lehetőség, büfé automata, kávégép, mosdó, ruhatár.

Az Intercisa Múzeumba is ellátogathatunk, ahol a Látványtár régészeti leleteit tekinthetjük meg, a néprajzi részlegen pedig az egykori Dunapentele emlékeit láthatjuk. A kiállítás záró fejezeteként pedig a városhoz és a Vasműhöz kapcsolódó tárgyakat nézhetjük meg. A második emelet pedig időszakos kiállításoknak ad helyet, például régészeti, történeti, néprajzi és képzőművészeti tárlatoknak.

Míg a fenti két programot elsősorban a szülők élvezhetik, addig a következő programoknak az egész család, különösen a gyerekek örülhetnek. Dunaújvárosban működik az Aquantis Wellness - és Gyógyászati Központ, ahová szertettel várják a fürdőzni vágyókat. A központban 14 beltéri - és kültéri medence áll rendelkezésre, például gyermekpancsoló, 7 csúszda, exkluzív Római Fürdő, finn - és infraszaunák, gőz - és aromakabinok, jakuzzi, pihenő - és merülő medence.

A nyári kikapcsolódást pedig tervezhetjük Dunaújváros egyik szabadstrandjára, mégpedig a Szalki-sziget Szabadstrandra. Ez egy nagyon kedvelt Duna-parti pihenőhely. A strandon nem csak pihenni lehet, más programokkal is színesíthetjük a nyaralásunkat. Például jókat focizhatunk, röplabdázhatunk, pingpongozhatunk, vagy tollasozhatunk. Napozóágyat és napernyőt is bérelhetünk, ami különösen hasznos, ha kisgyerekkel érkezünk erre a csodás helyre.

Télen is van lehetőségünk a kikapcsolódásra a városban. Az egyik ilyen hely a Jégcsarnok, amelyet hétvégeken bárki igénybe vehet, mégpedig ingyenesen.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Kerpely Dunaújváros***

A Hotel Kerpely Dunaújváros*** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: önálló fürdőszobával, televízióval, hűtőszekrénnyel, ingyenes WIFI-vel felszerelt igényesen kialakított szobák.

Kapcsolódó cikkek

Sok szép természeti látnivalót kínál Dunaújváros

Sok szép természeti látnivalót kínál Dunaújváros

Dunaújváros természeti szépségeit örökre a szívünkbe zárjuk.

Gyerek és szülő is jól érezheti magát – Dunaújváros

Gyerek és szülő is jól érezheti magát – Dunaújváros

Dunaújvárosban az egész család kellemesen érezheti magát.