Izgalmas helyek Egerben

Egerről sok szép hely eszünkbe jut. Sokan a várra asszociálnak, ha meghallják Eger nevét, illetve az egri borvidék is sokak nagy kedvence. Nem véletlen, hiszen az egri bikavér például külföldön is nagy népszerűségnek örvend.
Izgalmas helyek Egerben

Amikor kirándulni vagy nyaralni indulunk egy ismert, a turisták által is kedvelt városba, akkor ne csak a sokak által preferált helyet fedezzük fel, hanem legyünk bátrabbak és az ismeretlen helyeknek is adjunk némi esélyt. Mutatunk is ilyen helyeket Egerben!

Egerben, a Városfal úton található az Időalagút, amely a „Város a város alatt” nevet is megkapta. Az Időalagútként működő egri pincerendszer, nem csak azok számára jelenthet feledhetetlen élményeket, akik szeretik felfedezni egy-egy adott hely kultúráját vagy történelmét, de azok is jól érezhetik magukat, akik szeretnek szórakozni. A helyszínen különféle programok várnak ránk, amelyek a következő elnevezéseket viselik: Az időutazás, Új város a város alatt, Retrográd kiállítás, Kalandpince, Lovagterem.

Aki szereti a Beatles nevű zenekart, mindenképpen örülni fog egy olyan lehetőségnek, amelyet Egerben, a Csiky Sándor utcában található Egri Road Beatles Múzeum nyújthat. A múzeum a Hotel Korona Eger szálloda épületében található. A múzeumban, a Beatles-hez kötődő tárgyi emlékeket csodálhatunk meg, közel kétszáz darabot. Azért is nagy szó, hogy hazánkban létezik ilyen múzeum, ugyanis a világon összesen négy helyen van a zenekart bemutató kiállítás, mint például Liverpoolban, Halléban, Buenos Airesben és Alkmaarban.

Ha szeretünk fürdőzni, akkor mindenképpen ki kell próbálnunk Egerben a Török Fürdőt, amely a Fürdő úton található. Az impozáns épülete a múlt század hangulatát is magában hordozza, hiszen az egyik medencéje a 17. században épült. A fürdőben nem csak a gyógyvíz pozitív hatásait tapasztalhatjuk meg, hanem a többféle medencében is jól érezhetjük magunkat és nagyszerű wellness élményekben is részesülhetünk.

A Szépasszony-völgy ugyan az egyik legismertebb turisták által felkeresett hely Egerben, de semmiképpen se hagyjuk ki, ha Egerbe vezet az utunk. A Szépasszony-völgyben több mint száz borospincében hűlnek a finomabbnál-finomabb egri borok. Ezeknek a pincéknek csodálatos a hangulata. Minden bort kínáló gazda kedves és rettentően vendégszerető. Ne hagyjuk ki ezeket az élményeket!

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Eger & Park****

A Hotel Eger & Park**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: élménymedence, gyerekmedence, pezsgőfürdő, szauna, sószoba, jégkút, infrakabin, kombi szauna, fitnesz terem, szolárium.

Kapcsolódó cikkek

Izgalmas helyek Egerben

Izgalmas helyek Egerben

Egerben sok-sok felfedeznivaló vár ránk.

Egerben az élet

Egerben az élet

Eger egy élhető város, ahová szeretnek az emberek költözni.