Egerben az élet

Eger, az Eger-patak völgyében, a Bükk-vidék délnyugati részén található. Észak-Magyarország második legnépesebb városa. Oktatási és kulturális központ. A városban található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, illetve sok turista az egri vár miatt keresi fel ezt a várost.
Egerben az élet

Eger az egyik legdinamikusabban fejlődő város. Nem csak utak épültek itt szép számban, hanem az ipari parkja is jelentős fejlődésen ment át. A turisták, az ide látogatók, Eger másik híressége miatt érkezik a városba. Sokakat vonz az egri borvidék és a messzi földön híres egri bikavér is.

Szokott készülni egy olyan lista, ahová a legélhetőbb magyar városok kerülnek fel. Egyfajta sorrend is kialakul, és Eger mindig szerepel ezen a listán és egészen előkelő helyen. Milyen szempontok alapján kerülhet fel erre a bizony listára egy-egy város? Sok szempontot megvizsgálnak, például ilyen az oktatás, a közlekedés, a közbiztonság, az egészségügyi ellátás, a lakásárak, a munkalehetőségek.

Amikor úgy döntünk, hogy egy másik városban próbálunk meg új életet kezdeni, akkor mindenképpen prioritást élvez, hogy milyen elhelyezkedési, milyen munkalehetőségek vannak az adott városban. Eger élen jár ezen a téren is, azaz meglehetősen könnyűnek számít itt munkára lelni. Ha a Profession oldalára kattintunk, már akkor is láthatjuk, hogy több mint 300 potenciális munkalehetőség van a városban. Ez is rendkívül előnyös a városra nézve.

A megélhetési szempontok előkelő helyen szerepelnek, mint ahogyan a lakásárak is, ha költözésre adjuk a fejünket. Eger talán az egyik olyan város, ahol a lakásárak kedvezőnek számítanak.

Míg a szülők az állások és a lakásárak miatt aggódnak, addig a gyerekek miatt az oktatást és annak színvonalát sem szeretnénk lejjebb adni, mint korábbi lakóhelyünkön. Egerben sok jó nevű alap és középfokú intézmény várja gyermekeinket és itt található az ország egyik neves egyeteme, az Eszterházy Károly Egyetem is.

Eger közlekedése is kiváló, nem mellesleg az autópálya közelsége miatt nem csak a főváros közelíthető meg és érhető el mindössze másfél óra alatt, hanem a szlovák határ is.

Kapcsolódó cikkek

Egerben az élet

Egerben az élet

Eger egy élhető város, ahová szeretnek az emberek költözni.

Izgalmas helyek Egerben

Izgalmas helyek Egerben

Egerben sok-sok felfedeznivaló vár ránk.