Esztergom csodaszép látványosságokat ígér

Esztergom egy kikötőváros Komárom-Esztergom megyében. A Duna jobb partján helyezkedik el.
Esztergom csodaszép látványosságokat ígér

Esztergom mindig is kedvelt idegenforgalmi célpont volt, hiszen rengeteg látnivaló és érdekes program van a városban. Látványosságok, amelyeket megcsodálhatunk ebben a szép városban: Főszékesegyház, Bakócz-kápolna, Keresztény Múzeum. Milyen nevezetességeket érdemes még megtekinteni, ha Esztergomban járunk? Mutatjuk is a válaszokat!

Esztergomban található az ország legnagyobb napórája. Az óra átmérője négy méter. Az országban egyedülálló méretekkel rendelkezik. Az órát Klotz József tervei alapján készítették el és az ő irányításával helyezték el a szakemberek. Az órán két különleges felirat olvasható: „Nihil Ego Sine Sole.” „Nihil Tu Sine Deo.” Ezek a következő jelentéssel bírnak: ”Semmi sem vagyok a Nap nélkül.” „Semmi sem vagy isten nélkül.”

Ha Esztergomba vezet az utunk, mindenképpen érdemes felkeresnünk a Búbánatvölgyet. A völgy, a Dunakanyar egyik rejtett részén helyezkedik el, talán ezért is annyira közkedvelt a helyiek és a turisták számára. Ez a helyszín több lehetőséget is magában rejt. Lehet itt nagyokat futni, horgászathoz is kiváló hely, illetve sokan választják baráti és családi programokra, mint például bográcsozás. Két tó is van a közelben, az egyik a Dédai-horgásztó, amely a horgászok nagy kedvence. A másik pedig a Kerek-tó, ahol gyakran rendeznek horgászversenyeket.

A Búbánatvölgyet nem csak a helyiek kedvelik nagyon, hanem a turisták is nagyon szeretik, több ok miatt is. A Búbánatvölgyben nagyon sokan szeretnek biciklizni, illetve mivel a közelben van egy játszótér, így a családok is gyakran felkeresik. Míg a szülők beszélgetnek, pihennek, addig a gyerekek a játszótéren érzik jól magukat.

A Búbánatvölgyben található Kerek-tó tehát a horgászok egyik kedvelt helye. A tó partját bokrok és nádasok övezik. A tóban sokféle halat foghatunk, például sügért, amúrt, csukát, keszeget, pontyot és süllőt.

Esztergomban felkereshetjük a Geoda Interaktív Őslény és Ásvány Kiállítást. A kiállítás keretében ásványokkal és őslénymaradványokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. Különféle programok is vannak a kiállításon kívül. Például ilyen az „aranymosás” is.

Sokan ismerik a Mi kis falunk televíziós sorozatot. A Teca kocsmája olyan nagy népszerűségnek örvend, amióta a magyar sorozat tart, hogy nincs olyan nap, hogy valaki ne szeretné közelebbről is feltérképezni a „pajkaszegiek” egyik legkedveltebb helyét. A valóságban Klastrom Sörözőként üzemel a kocsma és szintén Esztergomban található.

Esztergomi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, éttermek, látványosságok Esztergomban

Érdekességek, éttermek, látványosságok Esztergomban

Esztergomban nem csak sok a látnivaló, de kiváló éttermekben is ehetünk.

Esztergom csodaszép látványosságokat ígér

Esztergom csodaszép látványosságokat ígér

Esztergomot megéri felfedezni, mert egy csodaszép város.