Érdekességek, éttermek, látványosságok Esztergomban

Amikor meghalljuk az Esztergom városnevet, akkor szinte mindenkinek a Bazilika jut az eszében. A várost, a Dunakanyar fővárosként is emlegetik.
Érdekességek, éttermek, látványosságok Esztergomban

Esztergomban nagyon sok látnivaló és nevezetesség van. De nem csak a nevezetességei és a csodaszép táj miatt érdemes felkeresni a várost, hanem sokféle más dolog miatt. A városnak ugyanis rengeteg étterme, kávézója és más neves helyei is vannak, amelyek valóban tartalmas kikapcsolódást jelenetnek, akármelyik évszakban is tervezünk ebben a gyönyörűséges városban pihenni. Mutatjuk is, mit érdemes megnézni, hol érdemes enni és inni, ha úgy döntünk, hogy Esztergomban pihenjük ki az éves fáradalmainkat!

A városnézés sokakat fáraszt, viszont nagyon sokan vannak azok, akik éppen a város nevezetességei vonzanak és csakis emiatt tűznek ki úti célul maguknak egy-egy hazai vagy külföldi várost. Mutatunk is néhány olyan helyet, amelyet minden történelmet, képzőművészetet kedvelő szeretni fog. Ezek a helyek a következők: Bazilika, Mária Valéria híd, Esztergom Vármúzeum, Duna Múzeum-Vízeum, Babits Mihály Emlékháza, Balassi Bálint Múzeuma, Keresztény Múzeum, Kerek Templom, Szent István Megkoronázása Szobor.

Az aktív pihenés sok ember számára ugyanolyan testi és lelki feltöltődést nyújt, mint másoknak a semmittevés. Azok, akik szeretnek egy számukra ideges városban túrázni, kirándulni, jól jöhet egy olyan lista, hogy hol is érdemes például jelen esetben, Esztergomban a természet közelségében feltöltődni. Ezeken a helyeken túrázhatsz és kirándulhatsz jó nagyokat: Kis-Duna sétány, Erzsébet Park, Szent Tamás-hegy, Szigetcsúcs, Búbánatvölgy, Strázsa-hegy, Sátorkőpusztai-barlang, Palatinus-tófürdő, Szent István Strandfürdő, Aquasziget.

Néhány étterem, ahol jókat ehetünk Esztergomban: 42 Restaurant&Bar, Cakumpakk Bisztró, Prímás Pince.

Itt található még: Smoke&Smell BBQ, Pinseria Pannonia, , Boryou Bor&Bisztró, Mediterraneo, Szent Adalbert Étterem, Spejz, Grante Étterem, Vadkacsa Büfé, Sugár Vendéglő, Vaskapu Étterem, Padlizsán Étterem, Ragazzi Bisztró, Rizzo Pizzéria, Szalma Csárda.

Kávézók és cukrászdák Esztergomban: Café La Fontana, Dunakorzó Kávézó, Ettore Cukrászda és Fagylaltozó, Központi Kávéház-Szamos Cukrászda, Múzeum Cukrászda és Kávézó, Negra Kávézó, Osztermann Cukrászda, Rondella Kávézó, Rózsakert Kávé és Piknik Terasz.


Ha Esztergomban jársz, nézz be az inSPORTline márkaboltjába, nagy választékot, különleges termékeket találsz.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Grand Hotel Esztergom****+superior

A Grand Hotel Esztergom****+superior a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: jakuzzi, privát jakuzzi szoba, finn szauna, infra szauna, bio szauna, panorámás pihenő szoba, Day Spa bár.

A Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom**** is remek választás, hiszen egy családbarát szállodáról van szó, ahol biztosítanak babaágyat, kiskádat, fellépőt és gyermekágyneműt is. A szálloda zárt folyosós közvetlen összeköttetésben van az Esztergomi Aquasziget Élményfürdővel, A fürdőben játszószoba is rendelkezésre áll. Van itt élménymedence, pihenőmedence, jakuzzi, gyermekmedence, infraszauna és két csúszda is.

További esztergomi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, éttermek, látványosságok Esztergomban

Érdekességek, éttermek, látványosságok Esztergomban

Esztergomban nem csak sok a látnivaló, de kiváló éttermekben is ehetünk.

Esztergom csodaszép látványosságokat ígér

Esztergom csodaszép látványosságokat ígér

Esztergomot megéri felfedezni, mert egy csodaszép város.