Éttermi praktikák, amiket otthon alkalmazva isteni fogásokat készíthetünk

Az éttermekben a séfeknek saját tippjei vannak a pazarlás kiküszöbölésére, hiszen egy étteremben nincs pazarlás, mindent felhasználnak. Semmi nem megy kárba. Ha ki szeretnénk próbálni ezeket a tippeket, sokkal ízletesebb lehet otthon az étel, pár szabály betartásával.
Éttermi praktikák, amiket otthon alkalmazva isteni fogásokat készíthetünk

Milyen eszközöket használjunk?

A továbbiakban eláruljuk, hogy milyen kellékeket érdemes alkalmazni.

● Lehetőleg öntöttvas serpenyőt használjunk, nem lehet könnyen megkarcolni, minden szépen sül benne.

● Tojás sütéséhez tapadásmentes serpenyőt használjunk.

● Használat előtt mindig forrósítsuk fel az edényt, különben beleragad az alapanyag.

● A legfontosabb az éles kés, amire vigyázni kell, hogy a kés élét ne érje baleset, időnként meg kell fenni.

● A vágódeszka alá tegyünk nedves papírtörlőt vagy konyharuhát, hogy a helyén maradjon.

● A vágódeszkát és a kezünket citromlé és só keverékével kell átmosni ha hallal dolgoztunk.

● A serpenyőben ne zsúfold össze a hozzávalókat, hogy sülni tudjanak, különben csak párolódnak.

Milyen konyhatechnológiai tippeket tanulhatunk?

Már csak az a kérdés, hogy milyen konyhatechnológiai ötletekből merítkezhetünk.

● Hogy a szószok még finomabbak és selymesebbek legyenek, közvetlenül tálalás előtt adjunk hozzá egy kevés vajat.

● Amikor a tészta félkemény, vegyük ki a vízből és tegyük bele a szószba, abban főzzük puhára, így sokkal finomabb lesz, mert magába tudja szívni az ízeket.

● Sonka vagy szalonna szeletelés előtt a szeletelni szánt húst tedd a fagyasztóba, így egyenletes, szép csíkokat tudunk vágni belőle.

● Avokádóra, almára, zellerre locsoljunk citromos vizet így nem fog megbarnulni.

● A legjobb ha 1:1 arányban főzünk olajjal és vajjal, ízletesebb lesz az étel és nem ég le.

● A dióféléket és magvakat mindig pirítsuk le.

● Mielőtt a serpenyőbe vagy a sütőbe kerül a hús itassuk fel róla a nedvességet papírtörlővel akkor pirul meg tökéletesen.

● Ha a hús alá alufóliát teszünk, akkor nem tocsog az olajban és szépen megpirul az alja is.

● Nagyobb darab hús vagy hal esetében a serpenyőben elő kell pirítani, majd a sütőben megsütni, hogy ne száradjon ki, és szép kérget kap a hús vagy a hal.

● Lehetőleg friss fűszernövényekkel dolgozz, rakd őket nedves papírtörlőbe majd zacskóba és így kerüljön a hűtőbe akkor nem szárad el, megmarad a színük is.

Hogyan használjuk fel a maradékot?

Persze nem árt felhasználni az összes maradékot. Ehhez adunk pár ötletet.

● A tésztafőző vízből, ami keményítőben gazdag , krémes szószt lehet készíteni

● A kamrában tárold anyagokból rengeteg mindent lehet készíteni

● Csontból és a zöldségek héjából alaplevet lehet készíteni, amivel minden sokkal finomabb lesz

● A zöldfűszerek szárait is le lehet fagyasztani, hiszen tele vannak ízzel.

● A savanyúság levét hasznosítsd újra, keverd a dressingbe vagy a vinaigrette-be.

Amennyiben szükségünk van vendéglátóipari gép szervízre Budapesten, akkor az Anvalor webáruházban, országosan többféle gép szervizhez kapcsolódó szolgáltatásokat el lehet érni.

Összegezve

Annak érdekében, hogy minél kevesebb élelmiszert kelljen kidobnunk, át kell venni a vendéglátóipari séfektől a spórolási fortélyaikat. Nem csak a megtakarítások miatt, hanem az ízek is sokkal finomabbak lesznek általuk.

Kapcsolódó cikkek

Éttermi praktikák, amiket otthon alkalmazva isteni fogásokat készíthetünk

Éttermi praktikák, amiket otthon alkalmazva isteni fogásokat készíthetünk

Az éttermekben a séfeknek saját tippjei vannak a pazarlás kiküszöbölésére, hiszen egy étteremben nincs pazarlás, mindent felhasználnak.