Hazánk egyik legszebb helye – Hévíz

Kétségtelen, hogy léteznek hazánkban olyan helyek, városok, amelyek kicsit nagyobb közkedveltségnek számítanak, mint más városok. Hévíz is ebbe a kategóriába tartozik. Nem csupán a híres Hévízi-tó miatt, hiszen Hévizet nem csupán ezért érdemes felkeresni. Mutatjuk is, hogy miért is látogassuk meg a várost!
Hazánk egyik legszebb helye – Hévíz

Való igaz, hogy a Hévízi-tó az egyik legszebb hely hazánkban. Nagyon sokan keresik fel minden évben. Legfőképpen a gyógyvize vonzza az ide látogatókat, amely gazdag oldott és gáznemű anyagokban. Illetve meg kell, említenünk a gyógyiszapot, amely szerves és szervetlen anyagokban is bővelkedik. A gyógyfürdő szolgáltatásai közé tartoznak: sóbarlang, iszapmedence, parkfitnesz pálya, kerti sakk, malomjáték, gyermektársalgó, gyermekmedence és játszótér.

A Festetics Fürdőház wellness részlegében élvezhetjük a szaunát, az infraszaunát, a gőzfürdőt, a jégbarlangot, a sókamrát, a merülőmedencét és a jakuzzit. A terápiás Centrumban pedig lehetőségünk van iszappakolásra, masszázsra, például betegség-specifikus masszázsokra, gyógyiszap masszázsra, hévízi testkezelésekre, mozgásterápiás kezelésekre, kozmetikai kezelésekre, kézápolásra, lábápolásra.

Ha sikerült ellazulnunk egy remek masszázs vagy testkezelést követően, akkor Hévízen felkereshetjük a Zena Beauty & Shopping Centert, amely a Széchenyi utcában található. Ez egy új típusú szépségcentrum és hotel egyben, ahol különféle szolgáltatásokat vehetünk igénybe, mint például fodrászat, kozmetika, masszázs, manikűr, pedikűr, műköröm, illetve egy üzletház is található az épületben.

Amennyiben aktív kikapcsolódásra vágyunk, akkor ellátogathatunk a Tavirózsa Tanösvényre, amely egész évben szabadon látogatható. Itt minden korosztály nagyszerűen érezheti magát, miközben egy kicsivel több, mint két kilométeres erdei ösvényen sétálgatunk. Hiszen a környezet gyönyörű, majd elérkezünk a lombkorona sétányhoz, ahol kellemes hűst adnak a magasba nyúló fák lombkoronái. Ez a nyári melegben igazán üdítő élményt jelent.

Hévízen járva, vétek lenne kihagyni az Egregyi Borospincéket. A borospincék közelében több hévízi látnivaló is akad. Ilyenek például a római kori ásatások, a Jézus szíve templom és a szépséges szőlőültetvények. Az Egregyi városrészben több borospincébe is betérhetünk, illetve éttermek terén is meglehetősen bőséges itt a választék.

Hévízi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Hazánk egyik legszebb helye – Hévíz

Hazánk egyik legszebb helye – Hévíz

Hévíz, sokak kedvenc helye az országban.

Fedezzük fel Hévíz szépségeit!

Fedezzük fel Hévíz szépségeit!

Hévízen sincs hiány szép tájakban és érdekes látnivalókban.