Túrázás után jólesik falatozni – Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely, évszázadok óta egyike az Alföld legfontosabb gazdasági és kulturális központjainak. Ha nem is emiatt, de a túrázási lehetőségek miatt bizonyára sokan választják ezt a gyors ütemben növekvő és fejlődő várost.
Túrázás után jólesik falatozni – Hódmezővásárhely

A helyi szervezők többféle túraútvonalat is szerveznek, amelyet gyalogosan és kerékpárral is meg lehet tenni. A tematikus és a kerékpáros útvonalaknak különböző elnevezéseket adtak a szervezők: A kézművesség nyomában. A szecesszió vásárhelyi útján, Szabadon és sportosan!, Borok útján, Szakrális utakon, Belváros túra az Agóra útján, Sobor-kaland Vásárhelyen.

Az egyik túra az Úttalan-utakon nevet viseli, mégpedig Mártélyon, amely 19 kilométert foglal magába és 2,5 óra alatt lehet megtenni ezt a távot. A túrát csak a megfelelő időjárási és útviszony esetén indítják, megfelelő túrakerékpárral és védőeszközök használatával. Látnivalók: tanösvények, élő - és holt Tisza-part, gátak és egyéb természeti szépségek.

Mártély, a Tisza bal partján fekszik. Hódmezővásárhelytől mindössze tíz kilométerre. A két szomszédja Mindszent és Dóc. A turisták mindig izgatottan várják a mártélyi tanösvényen történő túrázást, hiszen rengeteg szépséget rejteget magában. A tanösvény nyolc állomáson keresztül mutatja be a Körtvélyesi és az Árnyási holtágak életét, a helyi élővilágot, a 19. századi folyószabályozásokat, az árvíz elleni védekezés történetét és módszereit. A tanösvény egyik különlegessége még a 300 méter hosszú pallóút, amely egy szépséges mocsárvilágba vezet bennünket.

Ha a túrázás után megéheztünk, akkor sokféle vendéglátóegységben érezhetjük jól magunkat. Az egyik ilyen a Manna Park Vendéglő, ahol klimatizált helyiségben, fenséges fogásokkal várják az ide érkezőket. Az étteremben frissen készült ételeket szolgálnak fel.

Előfordul, hogy a nagy melegben nem egy kiadós étkezésre, csak egy szelet sütire vagy más édességre vágyunk. Akkor mindenképpen térjünk be a Marcipán Cukrászdába, ahol nem csak süteményeket és tortákat, hanem sós és aprósüteményeket is rendelhetünk.

Ha pedig házias ételekre vágyunk, akkor a Kenguru Csárdát egyenesen vétek lenne kihagyni. A kerthelyiségben is elkölthetjük az ízletes és tájjellegű ételeket, amelyek igazi gasztronómiai kalandokat ígérnek számunkra.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Ginkgo Hódmezővásárhely****

A Hotel Ginkgo Hódmezővásárhely**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: büféreggeli, 24 órás recepció, internet, lobby bar, business sarok, légkondicionálás, garázs, wellness részleg, fitness részleg.

További hódmezővásárhelyi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Túrázás után jólesik falatozni – Hódmezővásárhely

Túrázás után jólesik falatozni – Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhelyen nem csak túrázhatunk, de jókat is ehetünk.