Hódmezővásárhely és a vállalkozási kedv

Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy saját vállalkozásba kezdenek. A vállalkozás beindítása előtt, érdemes feltérképezni az adott várost, hogy mennyire támogatják a helyi vállalkozókat és milyen ügyfélkörre számíthatunk. Hódmezővásárhely egy remek választás, amennyiben itt kívánunk letelepedni és még vállalkozni is szeretnénk.
Hódmezővásárhely és a vállalkozási kedv

Hódmezővásárhelyről el lehet mondani, hogy a rendszerváltás óta egyre nagyobb fejlődésen megy keresztül és ez a pozitív változás nem stagnál, hanem folyamatos. A fejlődés kiterjedt az infrastruktúrára is, amely sok szempontból is előnyös, nem mellesleg jelentősen át is alakította a város megjelenését. A városnak nem csak az infrastruktúrája és a gazdasága lendült fel és változott sokat, hanem a művészeti és a kulturális élete is. A város vezetése ugyanis kiemelten fontosnak tartja, hogy kellemes és kulturált kikapcsolódást biztosítsanak az itt élő lakosoknak.

Hódmezővásárhely Magyarország második legnagyobb területű települése Budapest után. Kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, mégpedig a főváros, Budapest miatt, illetve, a magyar-román-szerb hármashatár miatt.

Hódmezővásárhely kiváló területi elhelyezkedése, más szempontból is nagyon kedvező hatással bír a városra nézve. Ugyanis a kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt, nagyon rövid idő alatt elérhető a világ és Európa fontosnak számító gazdasági és pénzügyi központjai. Kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik és a nemzetközi repülőterek révén könnyen is megközelíthető. Akár 24 órán belül elérhetők Hódmezővásárhelyről Európa legnagyobb forgalmú teherkikötői, de a közúti közlekedés is nagyon kedvezőnek számít.

A 2021-es adatok alapján a városban a foglalkoztattok megoszlása is igencsak kedvezőnek mondható, ugyanis ez 67%-os. A munkanélküliségi arány pedig 1,93%-os. A városban 63%-os az egyéni vállalkozások aránya, de működnek más vállalkozás típusok – Rt., Bt., Kkt., Kft. – is Hódmezővásárhelyen.

2021-ben 2839 volt a működő vállalkozások száma, a regisztrált vállalkozások száma pedig 6577. A vállalkozások száma nemzetgazdasági ágazat szerint: kereskedelem, gépjárműjavítás, szakmai, tudományos, műszaki tevékenység, építőipar, feldolgozóipar, mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat, szálláshely-szolgáltatás. További vállalkozások: vendéglátás, humán-egészségügyi, szociális ellátás, információ, kommunikáció, adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység, oktatás, szállítás, raktározás, ingatlanügyletek, pénzügyi, biztosítási tevékenységek és művészet, szórakozás, szabadidő.

Hódmezővásárhelyi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Túrázás után jólesik falatozni – Hódmezővásárhely

Túrázás után jólesik falatozni – Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhelyen nem csak túrázhatunk, de jókat is ehetünk.