3 hely, amit igazán élvezhetsz Kecskeméten

Kecskemét, az ország nyolcadik legnagyobb városának számít. Éppen ezért nem meglepő, ha oly sok látnivaló van itt, hogyha a városban jársz, azt sem tudod hirtelen, hogy mit is nézz meg. Mutatunk 3 olyan top helyet, amelyet a legtöbb helyi és turista is szinte mindig úti célul jelöli meg, ha Kecskemétre sodorja az élet.
3 hely, amit igazán élvezhetsz Kecskeméten

Az egyik talán leglátogatottabb hely nem más, mint a Zwack Pálinka Manufaktúra. A vidéken már több évszázados hagyománya van a barackpálinka főzésének. Mindenkinek ismerős lehet a kecskeméti Fütyülős barackpálinka, amelyet először a Zwack család készített, és amely a ’30-as évektől nem csak hazánkban, de világszerte is ismert lett.

A Pálinkafőzőt egy 20. századi épületben találjuk, amely már ipartörténeti emléknek is számít. A Zwack Pálinka Manufaktúra kifejezetten csoportokban látogatható. Már 5 fővel indítják is ezeket a csoportokat, a maximális létszám pedig 35 fő lehet. Ha szeretnéd tudni, hogyan is készül az igazi barackpálinka, akkor előtte mindenképpen jelentkezz be a manufaktúra oldalán. A látogatásra csakis munkanapokon van lehetőség.

Ha pedig a barátaiddal érkezel Kecskemétre, tovább is lehet fokozni az élvezeteket, mégpedig a Szabadulószoba Hírös Exit Room ad erre remek lehetőséget. Itt különböző témájú szabadulószobákat hoztak létre. Nem csak horrorisztikus szobákba léphetsz be, hanem a szórakoztatóbb és a nyugodtabb környezetet is választhatod. Különböző pályákon próbálhatod ki magad: Rejtélyek a vadászkastélyban, 80 nap alatt a Föld körül, Elvarázsolt dzsungel, Hírös City Room, Hírös City Kids Room.

Kecskeméten, a Lánchíd utcán található a Planetárium, azaz a csillagos égboltok színháza. Különböző műsortematikák vannak a Planetáriumban, amelyek keretében megismerkedhetünk a bolygókkal, a csillagokkal, a csillagképekkel, illetve sok új információt kaphatunk a csillagászattal és az űrkutatással kapcsolatban, de még egy látványos lézershow-t is láthatunk. A programok nem csak a kicsiknek, de a nagyoknak is feledhetetlen élményeket ígérnek. Az előadások alatt beszélgetés zajlik, amelyeket megfűszereznek lézerrel, 3D vetítéssel, illetve különböző kísérleti projektekkel, mint rakéta kilövés, üstökös készítés, kísérletek fénnyel.

Megszállni pedig itt érdemes a városban:

Four Pouints By Sheraton Kecskét Hotel és Konferenciaközpont****

A Four Points By Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: minden igényt kielégítő szobák, classic és penthouse exkluzív lakosztály, úszómedence, jakuzzi, szaunák, gőzfürdő, relaxációs szoba.

További kecskeméti szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Top 3 munkahely Kecskeméten

Top 3 munkahely Kecskeméten

Kecskeméten meglehetősen jók az elhelyezkedési lehetőségek.

3 hely, amit igazán élvezhetsz Kecskeméten

3 hely, amit igazán élvezhetsz Kecskeméten

Kecskeméten kicsik és nagyok, illetve baráti társaságok és családok is jól szórakozhatnak.