Múzeumokból Keszthelyen sincs hiány

Amikor múzeumlátogatásról van szó, akkor sokan szinte menekülnek. Keszthelyen azonban nem csak képzőművészeti múzeumokat látogathatunk, hanem például hintómúzeumot vagy játékmúzeumot. Ha Keszthelyen járva múzeumokat szeretnénk látogatni, kedvünkre megtehetjük, hiszen nagyon sokféle múzeum van a városban. Mutatunk is ezek közül néhányat!
Múzeumokból Keszthelyen sincs hiány

A Balatoni Múzeum, Keszthelyen a Múzeum utcában található. Ez a múzeum meglehetősen élményközpontú, ahol interaktív tárlatokon keresztül ismerkedhetünk meg a Balaton változatos élővilágával, illetve többek között a balatoni hajózás történetével is. Ez egy család és gyermekbarát múzeum, hiszen a gyerekek érintőképernyős interaktív játékokkal játszhatnak, illetve megismerkedhetnek azokkal a halakkal, amelyek a Balatonban élnek, mégpedig az Akvárium segítségével. Illetve a múzeum udvarában van lehetőség játszani, mégpedig a játszósarokban és a játszótéren.

Keszthelyen, a Kossuth Lajos utcában működik a Nosztalgia Látványtár és Giccs Múzeum is, ahol rég elfeledett, elsősorban használati tárgyakat csodálhatunk meg egészen az 1800-as évektől. Láthatunk itt faszénnel működő vasalót, vurlicereket (verkli), suszter faszegeket és vetítőket.

Az egyik legérdekesebb múzeum talán Keszthelyen a Marcipán Múzeum és Cukrászda. 1996-ban nyitotta meg a kapuit a családias hangulatú múzeum, ahol különleges marcipándesszertekkel találkozhatunk. A cukrászda mögött van a múzeum, ahol több mint 100, marcipánból készült műalkotást csodálhatunk meg. Láthatunk itt magyar hagyományokat bemutató tortákat és mézeskalácsokat, illetve a Festetics kastély modelljét is.

A Történelmi Panoptikum, szintén Keszthelyen található, amely Magyarország legnagyobb panoptikuma. Itt majdnem negyven király, fejedelem, hadvezér, költő és író életmű mása látható, mégpedig viasz szobor formájában. A helyszínen van még egy összetett pincerendszer, amely a Sétálóutca alá nyílik.

A Hintómúzeumot is sokan felkeresik Keszthelyen, amely a Kastély utca 1 szám alatt található. A kiállításon elsősorban olyan hintókat tekinthetünk meg, amelyeket a 18. és a 19. században használt a gazdagabb társadalmi réteg. A kiállításon összesen 54 darab muzeális darabot nézhetünk meg.

Ahol Keszthelyen megszállhatunk: Hotel Helikon Keszthely****superior. Mivel várja a hotel a vendégeket? Összesen 176 szobával, wellness részleggel, fitneszteremmel, gyermek - és családbarát programokkal.

További keszthelyi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Múzeumokból Keszthelyen sincs hiány

Múzeumokból Keszthelyen sincs hiány

Keszthelyen nagyon sokféle múzeumot is megtekinthetünk.

Érdekes helyek Keszthelyen, amit a gyerekek is élveznek

Érdekes helyek Keszthelyen, amit a gyerekek is élveznek

Keszthelyen a gyerekek is jól érezhetik magukat.