Érdekes helyek Keszthelyen, amit a gyerekek is élveznek

Keszthelyen rengeteg olyan látnivaló, érdekesség és program is van, amelyet a gyerekek is élvezhetnek. Mutatunk is ezek közül néhányat!
Érdekes helyek Keszthelyen, amit a gyerekek is élveznek

Keszthelyen található a Csigaparlament, mégpedig a Kossuth Lajos utcán. A Csigaparlamentet a világ nyolcadik csodájaként tartják számon. Ez a műalkotás Miskei Ilona két keze munkáját dicséri. A csigákból épült épület összesen 14 éven keresztül épült, 4,5 millió apró csigából. A műalkotás 7 méter hosszú és 2,5 méter magas. Az egyedülálló alkotás a keszthelyi sétálóutcában tekinthető meg.

A Vidor Játékmúzeum is szintén Keszthelyen, ugyancsak a Kossuth Lajos utcában található. Ebben a játékmúzeumban a letűnt idők darabjait, nagyszerű játékait tekinthetjük meg. Mit láthatunk a Vidor Játékmúzeumban? Többek között szovjet holdautót, afrikai társasjátékot, babakocsikat, szánkókat, tricikliket, pedálos kisautókat, Matchboxokat, babaházakat, papírmasé babákat. Fekete Istvánt mindenki ismeri, hiszen a híres író nevéhez fűződik többek között a Téli berek és a Tüskevár is. A Vidor Játékmúzeumban láthatunk egy kiállítást az író életéről, illetve a filmgyártás kulisszatitkairól. Majd megtekinthetjük a Kis-Balatont ábrázoló panoptikumot is. A panoptikum központi figuráit is megcsodálhatjuk, azaz itt van Matula bácsi, Bütyök és Tutajos is.

Keszthelyen nagy népszerűségnek örvend a Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ, azaz a Libás strand. A gyerekek nagy kedvence az óriás felfújható vízipark, de nem csak a gyerekek élvezhetik a strandot és a strand szolgáltatásait, hanem a felnőttek is, hiszen van itt még SUP jóga, illetve hajótúrán is részt vehetünk.

A gyerekek körében nagy közkedveltségnek örvend még a Festetics Imre Állatpark is, amely Keszthelyen a Csapás úton található. Milyen állatokat láthatnak a Festetics Imre Állatparkban? Például szarvasmarhákat, juhokat, lovakat, sertéseket, nemesített magyar kecskéket, magyar szamarat, magyar tyúkféléket, pulykákat, vízi szárnyasokat, kutyafajtákat, ludakat és gyöngytyúkokat. De vannak itt még gímszarvasok, őzek, fácánok, dámvadak, vaddisznók. A gyerekek nagyon kedvelik itt a kisállat simogatót, de a játszótéren és a homokozóban is maximálisan jól érezhetik magukat.

Keszthelyi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Múzeumokból Keszthelyen sincs hiány

Múzeumokból Keszthelyen sincs hiány

Keszthelyen nagyon sokféle múzeumot is megtekinthetünk.

Érdekes helyek Keszthelyen, amit a gyerekek is élveznek

Érdekes helyek Keszthelyen, amit a gyerekek is élveznek

Keszthelyen a gyerekek is jól érezhetik magukat.