Sportos kikapcsolódási lehetőségek Mosonmagyaróváron

A nyaralás nem mindenkinek szól a passzív pihenésről. Elsősorban azok az emberek keresnek aktív programokat, ha nyaralni mennek egy idegen városba, akik megszokták a hétköznapok során is a mozgást. Ezek az emberek nem csak a kifejezetten keresik a sportolásra való lehetőségeket, de sok esetben csakis olyan hotelben szállnak meg, ahol van edzőterem. Mutatjuk is, milyen sportos, mozgásra ösztönző programok vannak Mosonmagyaróváron!
Sportos kikapcsolódási lehetőségek Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron részt vehetünk a Jégmadár Vízitúra elnevezésű sportos programon. Itt különféle oktatásban is részesülhetünk a következő sportokban: kajak, kenu, evezős csónak, jet ski, motorcsónak, motoros jacht, vitorlás jacht. A turisták is részt vehetnek ezeknek az oktatásokon. A következő túravonalon halad a túravezetés: Szigetköz, Mosoni-Duna, Csallóközi-Duna és Nagy-Duna.

A Szigetköz Kalandpark is Mosonmagyaróváron található, mégpedig a Rudolf-ligetben. Amennyiben új kalandokra, élményekre és kihívásokra vágyunk, akkor mindenképpen itt a helyünk. Ha szeretnénk a Duna felett a levegőben csúszni egyet, akkor mindenképpen itt van a helyünk. A kalandpark sokféle szolgáltatást nyújt az ide látogatóknak: különböző nehézségű pályák, mászófal, mászófa. Mindezt vadregényes környezetben próbálhatjuk ki. A Rudolf-ligetben 80 akadályos drótkötélpályát alakítottak ki a szervezők, amelyek különböző magasságai és nehézségi fokai miatt a gyerekek és a felnőttek is megtalálhatják a kedvükre valót. A kalandparkban van bébi-pálya, 3 különböző gyerek pálya, 2 különböző nehézségi szintű felnőtt-pálya, a Mosoni-Dunán átívelő csúszópálya, mászófal, pingpongasztal, illetve trambulin.

A Báger-tó szintén Mosonmagyaróvár egyik kedvenc kirándulóhelye. A város központjában helyezkedik el, éppen ezért a horgászok egyik legkedveltebb horgásztava is. A tó különlegességét az adja, hogy a közepén egy kis sziget fekszik. Milyen halakat foghatunk ki a tóból? Például harcsát, amúrt, bodorkát, karikakeszeget, dévért és kárászt.

Ha pedig szeretnénk még valami aktívat csinálni, ami nem sport ugyan, de jó élményeket ígér, akkor látogassunk el a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontba, ahol többek között a planetáriumban virtuális űrutazást is tehetünk.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Nimród Hotel és Étterem Mosonmagyaróvár***

A Nimród Hotel és Étterem Mosonmagyaróvár*** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: fitneszterem, beltéri jakuzzi, infraszauna, masszázs.

Kapcsolódó cikkek

A romantika jegyében Mosonmagyaróváron

A romantika jegyében Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron is átélhetünk romantikus pillanatokat.

Sportos kikapcsolódási lehetőségek Mosonmagyaróváron

Sportos kikapcsolódási lehetőségek Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron adottak a sportolási lehetőségek is.