A romantika jegyében Mosonmagyaróváron

Vannak az életünkben olyan napok, amikor semmi másra nem vágyunk, csak a kedvesünkkel, a házastársunkkal néhány kellemes napot eltölteni. Munka és gyerekek nélkül, egy olyan festői környezetben, ahol nem csak jól érezhetjük magunkat, hanem ahol csak a társunknak szentelhetjük minden figyelmünket. Mosonmagyaróváron is akadnak ilyen helyek. Mutatjuk is, melyek ezek!
A romantika jegyében Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron, a Pozsonyi úton található az egyik legnagyobb turistalátványosság, az Óvári Vár. A vár földszintjén egy kiállítótermet alakítottak ki, amely több nyelven is bemutatja a várépület és az intézmény történetét. A várban múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak, amelyekbe a gyerekek és a felnőttek is bekapcsolódhatnak. Ha pedig elfáradtunk, akkor a pihenésre a Strauss Kávézó ad lehetőséget. Az ajándékboltban pedig szuveníreket is beszerezhetünk.

Kétségtelen, hogyha elmegyünk pihenni egy városba, akkor szeretünk jókat enni és inni és finom kávékülönlegességeket megkóstolni. Mosonmagyaróváron erre is van lehetőségünk. Az egyik legjobb hely az Óvárosi Kávéház és Étterem, ahol megtapasztalhatjuk a régi kávéházak hangulatát. Az étlapon nem csak finom ételek és frissítő italok, hanem színes programok is szerepelnek.

A malomra emlékeztető Hársfa Étteremben is kipihenhetjük a nap fáradalmait. A kínálatban megtalálhatók a hagyományos ételek és a nemzetközi ételek is. Az ételadagok nagyok, és garantáltan kulináris élményeket nyújtanak mindenki számára. Szezonális ételeket is készítenek, amelyeket aktuálisan az adott ünnephez kötődnek, például van az étteremben Liba-nap, Spárga-nap és Vad-nap, amely nagy-nagy népszerűségnek örvend a helyi lakosok körében. Az étteremben mindig friss alapanyagokból dolgoznak, ételeikhez a szezonálisan termő zöldségeket és gyümölcsöket használják fel, amelyeket illatos fűszerekkel ízesítenek.

Szintén magyaros és nemzetközi ételekkel, ételkülönlegességgel várják a vendégeket a Korzó Étteremben, amely étterem mindössze 15 kilométerre található az osztrák-magyar és a szlovák-magyar határtól. Minden hónapban különlegességekkel is készülnek a hozzájuk betérő vendégeknek, így nem meglepő, hogy vannak náluk Újévi malacnapok, húsvéti bárány - és halnapok, májusi spárganapok, nyári saláta-, steak - és grillnapok, szeptemberi kacsa - és gombanapok, októberi vadnapok, novemberi libanapok és decemberi hal - és pulykanapok.

Kapcsolódó cikkek

A romantika jegyében Mosonmagyaróváron

A romantika jegyében Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron is átélhetünk romantikus pillanatokat.

Sportos kikapcsolódási lehetőségek Mosonmagyaróváron

Sportos kikapcsolódási lehetőségek Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron adottak a sportolási lehetőségek is.