Természeti programok Nagykanizsán

Amennyiben egy nyüzsgő városban élünk, netalántán olyan munkahelyen dolgozunk, ahol nap, mint nap sok emberrel vagyunk kapcsolatban, akkor jól tudni esni néha a nyüzsgésből kiszakadni és a természet lágy ölén pihenni, kikapcsolódni, relaxálni.
Természeti programok Nagykanizsán

Ha Nagykanizsán járunk és ilyen természetközeli élményekre vágyunk, akkor sok-sok lehetőség adódik ebben a városban. Mutatunk is ezek közül néhányat!

Az egyik legszebb hely Nagykanizsán nem más, mint a Csónakázó-tó. Erre a helyre nem csak a turistákat, nem csak a kirándulni vágyókat és a természetbarátokat várják, hanem azokat is, akiknek az egyik kedvtelésük nem más, mint a horgászat. Milyen halakat pecázhatunk a tóban? Például amúrt, pontyot, keszeget, kárászt, süllőt, harcsát. A Csónakázó-tavat erdők övezik, ahol nagyon jókat kirándulhatunk és kedvünkre felfedezhetjük a környéket. A tó fölött van egy domb, azon pedig egy kilátó, ahonnan kedvünkre gyönyörködhetünk a tájban.

A Nagykanizsai-kilátó is feledhetetlen élményeket ígér. Akár egy romantikus kiruccanásunk is lehet a kilátóra, hiszen éjszaka reflektorokkal és Led-fénysorokkal világítják meg, amitől pillanatok alatt romantikus hangulatba kerülhetünk. Ez az ország legmagasabb kilátója, összesen 48 méter. A kilátóra feljutáshoz nem csak bátorság, de jó kondíció is szükségeltetik, de a látvány minden fáradozást megér. Hiszen a látkép, ami elénk tárul, jót fog tenni a lelkünknek is, miközben még mozogtunk is egy keveset. A kilátóra egyszerre csak 50 főt engednek fel. Ha érvényes jegyünk van, meg kell várni, míg 50 fő alá csökken a létszám, csak ebben az esetben élvezhetjük a kilátó nyújtotta szépségeket.

Ha szeretünk a szép növényekben gyönyörködni, akkor ne hagyjuk ki a Miklósfai Arborétumot sem. Az erdőben nagyszerű sétát tehetünk, miközben magunkba szippantjuk a fenyő és luc illatot. A pihenő részen padokat és asztalokat állítottak fel. Innen nagyszerű kilátás nyílik az erdészházra. A Miklósfai horgásztóhoz is eljuthatunk, amely a parkerdő déli oldalán található.

Ha nem lett volna elég a mozgásból, akkor keressük fel a Sétakertet, amely egy hatalmas park, összesen négy hektáron terül el.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel König Nagykanizsa****

A Hotel König Nagykanizsa**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: légkondicionált szobák, telefonnal, tévével, minibárral, a fürdőszobákban pezsgőfürdővel.

Kapcsolódó cikkek

Gasztronómiai élmények Nagykanizsán

Gasztronómiai élmények Nagykanizsán

Nagykanizsa nem csak sok látványosságot, de izgalmas gasztronómiai élményeket is ígér.

Természeti programok Nagykanizsán

Természeti programok Nagykanizsán

Nagykanizsán sok lehetőségünk van a természet felfedezésére.