Természeti programok Nagykanizsán

Amennyiben egy nyüzsgő városban élünk, netalántán olyan munkahelyen dolgozunk, ahol nap, mint nap sok emberrel vagyunk kapcsolatban, akkor jól tudni esni néha a nyüzsgésből kiszakadni és a természet lágy ölén pihenni, kikapcsolódni, relaxálni.
Természeti programok Nagykanizsán

Ha Nagykanizsán járunk és ilyen természetközeli élményekre vágyunk, akkor sok-sok lehetőség adódik ebben a városban. Mutatunk is ezek közül néhányat!

Az egyik legszebb hely Nagykanizsán nem más, mint a Csónakázó-tó. Erre a helyre nem csak a turistákat, nem csak a kirándulni vágyókat és a természetbarátokat várják, hanem azokat is, akiknek az egyik kedvtelésük nem más, mint a horgászat. Milyen halakat pecázhatunk a tóban? Például amúrt, pontyot, keszeget, kárászt, süllőt, harcsát. A Csónakázó-tavat erdők övezik, ahol nagyon jókat kirándulhatunk és kedvünkre felfedezhetjük a környéket. A tó fölött van egy domb, azon pedig egy kilátó, ahonnan kedvünkre gyönyörködhetünk a tájban.

A Nagykanizsai-kilátó is feledhetetlen élményeket ígér. Akár egy romantikus kiruccanásunk is lehet a kilátóra, hiszen éjszaka reflektorokkal és Led-fénysorokkal világítják meg, amitől pillanatok alatt romantikus hangulatba kerülhetünk. Ez az ország legmagasabb kilátója, összesen 48 méter. A kilátóra feljutáshoz nem csak bátorság, de jó kondíció is szükségeltetik, de a látvány minden fáradozást megér. Hiszen a látkép, ami elénk tárul, jót fog tenni a lelkünknek is, miközben még mozogtunk is egy keveset. A kilátóra egyszerre csak 50 főt engednek fel. Ha érvényes jegyünk van, meg kell várni, míg 50 fő alá csökken a létszám, csak ebben az esetben élvezhetjük a kilátó nyújtotta szépségeket.

Ha szeretünk a szép növényekben gyönyörködni, akkor ne hagyjuk ki a Miklósfai Arborétumot sem. Az erdőben nagyszerű sétát tehetünk, miközben magunkba szippantjuk a fenyő és luc illatot. A pihenő részen padokat és asztalokat állítottak fel. Innen nagyszerű kilátás nyílik az erdészházra. A Miklósfai horgásztóhoz is eljuthatunk, amely a parkerdő déli oldalán található.

Ha nem lett volna elég a mozgásból, akkor keressük fel a Sétakertet, amely egy hatalmas park, összesen négy hektáron terül el.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel König Nagykanizsa****

A Hotel König Nagykanizsa**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: légkondicionált szobák, telefonnal, tévével, minibárral, a fürdőszobákban pezsgőfürdővel.

Kapcsolódó cikkek

Természeti programok Nagykanizsán

Természeti programok Nagykanizsán

Nagykanizsán sok lehetőségünk van a természet felfedezésére.

Gasztronómiai élmények Nagykanizsán

Gasztronómiai élmények Nagykanizsán

Nagykanizsa nem csak sok látványosságot, de izgalmas gasztronómiai élményeket is ígér.