Egy csodás nap Sárváron

Mit tegyünk, ha nem sok szabadságunk van, ha csak egy-két napra tudunk elmenni Magyarország egy-egy csodás városába? Hova menjünk, és milyen programokat sűrítsünk bele ebben az egy napba? Mutatunk olyan lehetőségeket, amelyek egyetlen napba is beleférnek, ha éppen úgy döntünk, hogy Sárváron kívánjuk eltölteni ezt az egy napot!
Egy csodás nap Sárváron

Amennyiben Sárváron járunk, úgy kezdhetjük a napot a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben. A sárvári gyógyfürdő nem az élményfürdő közelében van, így teljesen csendben és nyugalomban élvezhetjük a gyógyvíz, gyógyító és ellazító hatásait. A medencében élvezhetjük a sodrófolyosót, a vízbugárt és a vállmasszírozót is. Milyen egészségügyi problémák esetén jelenhet gyógyírt a víz? Például nőgyógyászati megbetegedések, bőrbetegségek és légzőszervi problémák esetén.

Az élményfürdőt a gyerekek élvezhetik igazán, hiszen van itt hullámmedence, a kicsik pedig a bébi-pancsolónak örülhetnek igazán. Akik kedvelik az úszást, az úszómedencében érezhetik jól magukat, de a fürdő területén vannak még óriáscsúszdák, bowling pálya, jakuzzi és vízágyúk is. A sárvári élményszigetet a következő szolgáltatások teszik még kellemesebbé: tepidárium, pihenőövezet, babakonyha, pelenkázó szoba, játszósarkok, játszóház.

Ha alaposan kipihentük magunkat a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, következhet a Nádasdy-vár meglátogatása, amely szintén Sárvár egyik ékessége. A várban működik a Nádasdy Ferenc Múzeum. A várkastélyban különféle kiállításokat tekinthetünk meg, például ilyen a huszárkiállítás, amely keretében megismerkedhetünk a huszárok öltözékével, fegyvereivel, tárgyi emlékeivel, illetve megtudhatjuk, hogy milyen is volt annak idején a huszárok élete.

A várban, állandó programok is vannak, ilyen például a Nádasdy Történelmi Fesztivál, amelyet évente egyszer rendeznek meg.

Utunk ezután vezethet a Sárvári Arborétumba, amely a Sárvári vár mellett található. A Sárvári Arborétum kilenc hektáron terül el. Az arborétumban megcsodálhatunk ősi kocsányos tölgyeket, kőriseket, de vannak itt ligetek és egy halastó is. Milyen fák vannak még az arborétumban? Például platánok, fekete fenyők, tiszafák, japánakácok, vasfák és magas kőrisek. A Sárvári Arborétum egyik legnagyobb látványossága a liliomfák, amelyek több mint száz évesek. Sok turista csakis ezek miatt a csodás fák miatt látogatja az arborétumot.

Sárvári szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Sárvárt a gyerekek is élvezhetik

Sárvárt a gyerekek is élvezhetik

Sárváron sok olyan program van, amit a gyerekek is élvezhetnek.

Egy csodás nap Sárváron

Egy csodás nap Sárváron

Sárvár akkor is remek lehetőség, ha csak egy napunk van a pihenésre.