A hűség és szabadság városa – Sopron

Hazánkban, sok városban sok és sokféle fejlesztés történt az elmúlt évtizedekben. Ha ki kellene emelni egy magyar várost, amely élen jár a fejlesztések terén, akkor az valószínűleg Sopron lenne. Mutatjuk is, hogy mi is került fejlesztésre hazánk egyik legnagyobb városában!
A hűség és szabadság városa – Sopron

A városban a várkerület került átépítésre, mellyel egy új közösségi terület jött létre a városban, zöldfelületekkel, teraszokkal, egységes utcabútorokkal, illetve a gyalogosok számára sétálóutca is kialakításra került.

A tömegközlekedés komplex fejlesztését is elvégezték. A megállókban utas tájékoztató oszlopokat, illetve jegykiadó automatákat telepítettek. Ezen kívül sok buszváró és buszöböl is épült a városban.

A Látógatóközpont is létrejött az elmúlt években. Az emeleten egy kávézó, a földszinten múzeumi információs központ és fogadótér kapott helyett, míg a pinceszinten Árpád-kori és római régészeti kiállítás látható egy olyan makettel és interaktív eszközökkel, amelyek a város fejlődését hivatottak bemutatni.

Az utóbbi években a Várfal Sétányt is megnyitották. A Várfal Sétány voltaképpen Sopron középkori védelmi rendszerét mutatja be.

A városban a Tómalom Fürdőt is felújították, ahol játszóteret is kialakítottak a kisebbek számára. Nem csak itt, hanem a városban több helyen is új játszótereket hoztak létre. A régi és balesetveszélyes játszótereket lebontották, hogy a helyükre új, biztonságos és korszerű játszóterek épülhessenek. Az utóbbi években mintegy huszonkét játszóteret építettek a kicsik legnagyobb örömére.

Nem csak a gyerekekre, a kisebbekre gondoltak, amikor új kerékpárutakat építettek. Ezzel egy biztonságos közlekedést teremtettek meg a városban élők és a turisták számára. A kerékpárutakkal az is volt a cél, hogy az ide látogatók jobban megismerhessék a várost. A kerékpárutaknak nem csak a belvárosban örülhetnek az itt lakók, hanem Sopron és Kelénpatak között is megépült egy kétirányú kerékpárút.

Szakképző központtal is büszkélkedhet a város, amely nem csak a korszerű gyakorlati képzést tette lehetővé, hanem a munkaerőpiac igényeihez is rugalmasan alkalmazkodott.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Sopron****

A Hotel Sopron**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: darts, csocsó, asztalitenisz, billiárd, kerti játszótér, trambulin, mászóka, csúszda,, egyéb gyerekprogramok.

Kapcsolódó cikkek

Aktív és passzív kikapcsolódás Sopronban

Aktív és passzív kikapcsolódás Sopronban

Sopronban aktív és passzív kikapcsolódásra is van lehetőség.

A hűség és szabadság városa – Sopron

A hűség és szabadság városa – Sopron

Sopronban igazán kellemes élményekben részesülhetünk.