Szeged látnivalói – vízen, szárazföldön, égbolton

Ha Szegeden járunk, szinte kötelező megkóstolni a messzi földön híres halászlevet, de azért a város feledhetetlen élményeket is tartogat számunkra. A város az aktív és a passzív kikapcsolódáshoz is nagyszerű választás.
Szeged látnivalói – vízen, szárazföldön, égbolton

Ha szeretnénk kicsit relaxálni, kikapcsolódni és csak a táj szépségeit szeretnénk lefényképezni a szemünkkel, hogy aztán ezek a vizuális élmények nyugtassanak meg bennünket, akkor ne hagyjuk ki a szegedi Foka Ökokikötőt, amely Szegeden a Felső Tisza parton található. A Foka Ökokikötő lehetőséget ad, hogy a Tisza Maros folyók szépségeiben gyönyörködjünk és mindezt a vízen tehetjük meg többféle közlekedési eszköz bérlésével. Ha csak lelki feltöltődésre vágyunk, erre is van lehetőség, de akár meg is mozgathatjuk a végtagjainkat, azaz fizikailag is felfrissülhetünk. A vízi túrázás, hajókázás alkalmával olyan természeti kincseket fedezhetünk fel, egy olyan látószögből nézhetjük, láthatjuk Szegedet, ahogyan máshogy nem bukkannánk ezekre a természeti kincsekre.

A vízi kalandok a kikötőből indulhatnak. Maga a kikötő 36 méter hosszú. Ha szeretnénk kicsit felfrissülni, akkor a helyi Kávézóban megihatunk a vízi kalandjaink előtt egy csésze finom kávét. Majd kibérelhetünk egyedül, a barátainkkal vagy a családdal közösen többféle vízi eszközt is. A kikötőben ugyanis lehetőség van motoros csónak, támolygó és ringató, barangoló és henyélő, naplopó, hasító nevekre hallgató vízi járművek bérlésére is.

Amennyiben Szegeden járva nem a vízi élményekre vágyunk, sokkal inkább egy városnéző túrát terveztünk, akkor a szegedi városnéző kisvonat lesz a legjobb választás. A kisvonat Szeged legfontosabb, legikonikusabb látnivalóihoz kalauzol el bennünket. Nem csak Szeged utcáit, tereit és épületeit, hanem Szeged történelmét is megismerhetjük. A városnéző vonaton 54 férőhely van, és a belvárosból indul, mégpedig a Széchenyi térről és ide is érkezik vissza.

Előfordulhat, hogy néha csak nézelődnénk, ha egy új városba érkezünk. Nem mindig vágyunk kimerítő kalandokra, azonban ez még nem jelenti azt, hogy ne szerezhetnénk örökre szóló élményeket. A Csillagvizsgáló lehetőséget ad arra, hogy az élményeinket gazdagítsuk, és újabb tudásra tegyünk szert. A csillagok vizsgálata során ismeretterjesztő előadásokkal, az égbolt bemutatásával és a távcsöves megfigyelésekkel szórakoztatják a csillagvizsgálat iránt érdeklődőket. A távcsöves bemutatóra az épület teraszán kerül sor, borult idő esetén pedig az előadóteremben mutatják be a csillagos eget a látogatóknak.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Novotel Hotel Szeged****

A Novotel Hotel Szeged**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: erkélyes és légkondicionált szobák, a hotel éttermében nemzetközi és hagyományos ételek, szabadtéri és fedett parkolási lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

Érdekességek a napfény városáról, Szegedről

Érdekességek a napfény városáról, Szegedről

Még akkor sem biztos, hogy mindent tudsz Szegedről, ha ebben a városban élsz.

Szeged látnivalói – vízen, szárazföldön, égbolton

Szeged látnivalói – vízen, szárazföldön, égbolton

Szegeden nem csak a szárazföldön, de a vízben és a levegőben is sok látnivaló akad.