5 dolog, ami vonzóvá teszi Székesfehérvárt

Ha azon gondolkodunk, hogy hol is telepedjünk le, akkor Székesfehérvár is jó ötletnek tűnhet, hiszen sok dolog teszi vonzóvá ezt a várost. Mutatunk is most ezek közül néhányat!
5 dolog, ami vonzóvá teszi Székesfehérvárt

Amikor azon gondolkodunk, hogy egy másik városban kezdünk új életet, akkor az első és legfontosabb dolog a munkahely mellett, hogy hol is szeretnénk élni. Székesfehérváron bérelhetünk és vásárolhatunk ingatlant, akár lakásban, akár kertvárosi övezetben, nyugodt, hangulatos lakóövezetben, vagy belvárosi ingatlanban gondolkodunk. Célszerű lakás vagy házvásárlás előtt egy ingatlanközvetítővel felvenni a kapcsolatot, amely nem csak az elképzeléseinket, de az anyagi lehetőségeinket is figyelembe veszi.

Székesfehérváron akárhol is tervezünk lakást, házat venni, mindenhol jellemző az összközművesítés, azaz biztosítva van a víz, a gáz és a villany is. Korszerű úthálózat jellemzi, jó a tömegközlekedése, illetve a kiépített kerékpárutak lehetővé teszik a zöld közlekedést is.

A városnak nem csak a földrajzi fekvése nagyon jó, de kiváló közúthálózattal is rendelkezik. Kvázi közelinek mondható a főváros, a Balaton, a Velencei-tó és még Ausztria is. Talán emiatt is olyan vonzó sok fiatal számára ez a város. Székesfehérváron a közutak is jó minőségnek örvendenek, illetve kiváló vasúti hálózattal büszkélkedhet a város.

A lakhatás mellett, a munkalehetőség is prioritást élvez, amikor valaki költözésen gondolkodik. A városban sokkal jobbak a gazdasági és a foglalkoztatási mutatók, mint az ország legtöbb városában. A munkanélküliségi ráta is meglehetősen alacsony, összehasonlítva az ország más régióival. Azonban szakképzett munkaerőhiány itt is van. Többek között a következő szakmák nagyon keresettek a városban: raktáros, könyvelő, festő és mázoló, hegesztő, asztalos, villanyszerelő, informatikus, mérnök, karosszérialakatos, fűtés-és gázszerelő, minőségellenőr, kertész, hidegburkoló, kőműves, mezőgazdasági gépész.

Ha szeretünk utazni, sem kell kétségbeesni, hiszen a repülőtér nem csak az autópályán, hanem a gyorsforgalmi utakon is elérhető. Illetve az Alba Airport elkészültét követően még annyit sem kell utaznia a székesfehérváriaknak, ha repülővel szeretnének utazni.

Kapcsolódó cikkek

5 dolog, ami vonzóvá teszi Székesfehérvárt

5 dolog, ami vonzóvá teszi Székesfehérvárt

Székesfehérvár, a lehetőségek városa hazánkban.

Gyerekkel is jó móka felfedezni Székesfehérvárt

Gyerekkel is jó móka felfedezni Székesfehérvárt

Székesfehérváron rengeteg élmény érheti a gyerekeket is.