Gyerekkel is jó móka felfedezni Székesfehérvárt

A gyerekeknek minél több ingerre és játékra van ahhoz szüksége, hogy fejlődjenek, hogy kibontakoztassuk a készségeiket és a képességeiket. Éppen ezért a lehető legtöbb, játékkal kapcsolatos élményre is szükségük van. Ha Székesfehérváron járunk, szervezzünk gyerekes programokat is, azaz menjünk a gyerekünkkel olyan helyekre, amelyet minden gyermek kivétel nélkül élvezhet. Mutatunk is ezek közül most néhányat!
Gyerekkel is jó móka felfedezni Székesfehérvárt

Székesfehérváron az Oskola utcában található a Hetedhét Játékmúzeum, ahol múzeumpedagógiai foglalkozások, családi programok, tudományos és ismeretterjesztő előadások várják az ide látogatókat. Míg a programoknak a gyerekek örülhetnek igazán, addig az ajándékboltnak a felnőttek, hiszen itt nosztalgia játékokat is vásárolhatunk.

A Székesfehérváron élők már jól ismerik a kisvonatot. Ez egy városnéző kisvonat, amely a város legérdekesebb épületeihez kalauzolja el az utasait. A kisvonat szezonban óránként indul útnak, mégpedig az Országalmától. Ez egy 40-45 perces feledhetetlen utazás, ahol kicsit jobban megismerhetjük a várost, hogy aztán pillanatok alatt belopja magát a szívünkbe. A kisvonatot nem csak családok vehetik igénybe, hiszen nagy kaland lehet barátokkal közösen is felfedezni a várost, illetve nagyon sokan szerveznek a városba osztálykirándulásokat és ilyen alkalmakkor is nagyon népszerű a vonatozás a városban.

Székesfehérváron, a Ligetsorra érkezve, megláthatjuk a Koronás Parkot. A történelmi játszóparkot 2014-ben adták át, és amelyet kisebb és nagyobb gyerekek is egyaránt élvezhetnek. A park egy fás, ligetes területen terül el, a Csónakázó tó és a romantikus Rózsaliget szomszédságában. A parkban rendezhetjük meg a gyermekünk szülinapi zsúrját, de osztálykirándulókat is szívesen várnak a helyszínen. Van itt minden, ami a gyermekek kíváncsiságát és mozgásigényét kielégíti, például ilyen a koronázó domb, a fűszerek labirintusa, a vár vagy a játszófalu. Készüljünk fel, ha egyszer ide belépünk a gyermekünkkel nem lesz kedve hazamenni.

Mint ahogyan a Börgöndpusztai Fertőzug Állatsimogató is lenyűgözheti a gyermekünket, amely Székesfehérváron, a Tó soron található. Az Állatsimogatóban közel negyven állatfajjal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Van itt szamár, láma, racka juh, alpaka, póni, szárnyasok és sok más kedves állat. Az Állatsimogató egész évben látogatható, három éves kor fölött kell csak jegyet váltani.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Novotel Székesfehérvár****

A Hotel Novotel Székesfehérvár**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: fitness terem, szauna, gőzfürdő, tetőterasz, parkolási lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

5 dolog, ami vonzóvá teszi Székesfehérvárt

5 dolog, ami vonzóvá teszi Székesfehérvárt

Székesfehérvár, a lehetőségek városa hazánkban.

Gyerekkel is jó móka felfedezni Székesfehérvárt

Gyerekkel is jó móka felfedezni Székesfehérvárt

Székesfehérváron rengeteg élmény érheti a gyerekeket is.