Szekszárd – fókuszban a gyerekek és a gasztronómia

Szekszárdon sok olyan program és lehetőség van, ami a gyermekeinket is érdekelheti. Persze, ha kisebb gyerekkel érkezünk a városba, akkor előfordulhat, hogy a gyerek hamar és könnyen elunja magát és aztán csak nyafog, hogy szomjas vagy éhes. Mutatunk is néhány érdekes helyet, ahol a gyermekünk is jól érezheti magát és néhány olyan vendéglátó-egységet is bemutatunk, ahol aztán finom falatok és italok várnak ránk.
Szekszárd – fókuszban a gyerekek és a gasztronómia

Szekszárdon a Munkácsy utcában található a Mézeskalács Múzeum, amely minden gyermeket felpezsdít, hiszen csak kevés olyan gyermek van, aki ne szeretné ezt a szinte csak a karácsonyi ünnepek közeledtével készült nyalánkságot. A szekszárdi Mézeskalács Múzeum egyik különlegessége, hogy az ide látogatók mézeskalácsot is díszíthetnek, viaszgyertyát is önthetnek, készíthetnek gyümölcsös, mézes lepényt is. A vendégeket, nem csak mézeskaláccsal és mézes süteményekkel, hanem kávéval és frissítőkkel is várják. A látogatók megnézhetik azt is, hogyan készül a hagyományos szaloncukor, és azokat a gépeket és eszközöket is láthatják, amelyek fő specialitása a nyalóka - és a cukorkák készítése.

A Szekszárdi Bormúzeum a Fürdőház utcán található. Itt megismerkedhetünk a borvidék történelmével és a kultúrájával is. Az épületben állandó kiállításokat is láthatunk, illetve fotó és tárgyi tárlatokon is részt vehetünk, de szoktak lenni időszakos kiállítások is. Majd miután minden információt magunkba szippantottunk, vár bennünket a bor és az ajándékshpop.

A következő program szintén a gyerekek nagy-nagy kedvence lehet: BeSweet Csokoládémanufaktúra és Látogatóközpont. A helyszínen kicsik, nagyok, családok is megtalálhatják azokat a programokat, amelyek érdeklik őket. De tarthatunk itt születésnapot, lánybúcsút, vagy bármilyen más baráti és családi összejövetelt. Sokféle állandó program is van a BeSweet Csokoládémanufaktúra és Látogatóközpontban: Belekóstoló, Bevonódó, Alkotó, Édeskeserű-ízkaland bevállalósoknak, Csokoládékészítő workshop, Édes pillanatok. A Belekóstoló program során megismerkedhetünk a manufaktúra történetével és bele is kóstolgathatunk a csokoládékülönlegességekbe.

Ha sikerült a manufaktúra minden szegletét megismerni, akkor akár meg is ebédelhetünk valahol. Néhány szekszárdi vendéglátóegység: Amaryllis Cafe&Restaurant, Szász Étterem, Aranykulacs Kisvendéglő, Toscana Étterem és Pizzéria, Stefán Ételbár Szekszárd, Poharas Faloda. Betérhetünk a Bodri Optimus Étterembe is, ahol különös figyelmet fordítanak a bor és az étel harmóniájára. Az étterem fő irányvonala a magyar konyha sokszínűségének a bemutatása, egy kicsit megreformálva és modernizálva.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Merops Mészáros Szekszárd****

A Hotel Merops Mészáros Szekszárd**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: szuna, jakuzzi, wellness részleg, 24 órás recepciós szolgálat, akadálymentesített szoba, bórkóstolók, kerékpárkölcsönzés, zárt, őrzött parkoló, program - és kirándulásszervezés.

A Hotel Merops mellett választhatjuk még a Takler Kúriát is Szekszárdon, ahol nem csak remek étterem vár ránk, hanem wellness élmények is. Hiszen van itt úszómedence, két süllyesztett jakuzzi, finn, bio és infra szaunák, sószoba, gőzkabin, masszázsszoba, többszemélyes zuhanyállások és nyugágyak.

Kapcsolódó cikkek

Szekszárd – fókuszban a gyerekek és a gasztronómia

Szekszárd – fókuszban a gyerekek és a gasztronómia

Szekszárdon a gyerekek is jól érezhetik magukat.

Szekszárdról kicsit bővebben

Szekszárdról kicsit bővebben

Szekszárd sok érdekességet rejt magában.