Izgalmas családi és baráti programok Tatabányán

Néha előfordul, hogy olyannyira vágyunk egy családi vagy baráti kikapcsolódásra, hogy csak beülünk a kocsiba és elautózunk a kiszemelt helyre. De nem tudunk az adott városról szinte semmit sem. Tatabányán mindig találunk izgalmas programokat, akár a családdal, akár a barátokkal érkezünk a helyszínre.
Izgalmas családi és baráti programok Tatabányán

Ha szeretjük a természetet, akkor mindenképpen látogassunk el a Derítő-tóhoz, amely napjainkban egy szépséges horgászparadicsomként működik. Az elmúlt években nagyon sok időt, pénz és energiát fordítottak a hely fejlesztésére, így nagyon jó kikapcsolódási lehetőségeket kínál családok és barátok számára egyaránt. A hely érdekessége, hogy a tavon több szobás házak is bérelhetők, illetve a tó teljes területén teljesen ingyen lehet sátorozni.

Egy másik paradicsomba, ezúttal egy vízi paradicsomba léphetünk be, amennyiben felkeressük Tatabányán a Gyémánt Fürdőt. Már a neve is nagyon izgalmasan hangzik, belépve ide pedig bizonyára teljesen elképedünk majd. Ugyanis a családbarát élményfürdőt nem csak a gyerekek, a felnőttek is nagyon kedvelik. A fürdő 2009-ben nyitotta meg kapuit. A gondtalan kikapcsolódást az élményfürdő, az uszoda és a strand biztosítja. Minden évszakban használhatók a beltéri medencék. Van itt pezsgőfürdő, gyermekmedence, sodrófolyosó, kiúszós medence. A gyerekek nagy kedvence a vízi csúszda. Ha pedig télen szeretnénk meglátogatni a Gyémánt Fürdőt, akkor az uszodában érezhetjük jól magunkat.

Ha imádunk egy várost és szeretjük annak környékét felfedezni, akkor Tatabányán ne hagyjuk ki a Szelim-lyukat sem. A Szelim-lyuk hazánk egyik legismertebb és legtöbbet látogatott barlangja. A Tatabánya feletti Kő-hegyen található. Egy turistaúton érkezhetünk el a barlang szájához. A szűk bejáraton átpréselve magunkat egy hatalmas méretű belső térbe érkezünk. Gyalogosan és autóval is megközelíthető a barlang.

Ha mindenképpen túrázni vágyunk Tatabányán, akkor a Via Ferrata útvonalak várják az ide érkezőket. Összesen négy út várja a túrázni vágyókat, amelyek különböző nehézségi fokozattal bírnak. A Turul út, a Kata út, a Hét Vezér út és az Öt Vezér út. Hétvégén vezetnek Via Ferrata utakat Cseszneken, Cuha-völgyében, Tatabányán és Sárospatakon.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Hotel Árpád Tatabánya***

A Hotel Árpád Tatabánya*** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: standard szobák és felszerelt lakosztályok, minibár, internet, WIFI hozzáférés, infra szauna, svédasztalos reggeli.

Kapcsolódó cikkek

Családi ünnepi programok Tatabányán

Családi ünnepi programok Tatabányán

Tatabányán sokféle színes program vár ránk.