Gasztronómiai élvezetek Veszprémben

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor elmegyünk pihenni egy városba és az egész napos városlátogatás után nem találunk egy fagyizót, egy vendéglőt vagy egy éttermet, ahol nem csak jól lakhatunk, de étkezés közben ki is pihenhetjük a nap fáradalmait.
Gasztronómiai élvezetek Veszprémben

Veszprémben rengeteg hely van arra, hogy finomabbnál-finomabb ételeket együnk, mutatunk is most ezek közül néhányat!

Az egyik legkedveltebb hely Veszprémben a Mackó Cukrászda és Snack, amely Veszprémben, a Megyeház tér 2. szám alatt található. Veszprém egyik legfelkapottabb és legkedveltebb cukrászdája, hiszen már 1996 óta okoz örömet az ide betérő vendégeknek. A kínálata nagyon széles és színes. Finom házias sütiket is felszolgálnak, de kérhetünk mást is, például rendelhetünk tortát is. A mesefigurás torták nagyon kelendőek. Aprósüteményt is rendelhetünk, de a pohárkrém és természetesen, a fagylalt is megtalálható a repertoárban.

Veszprémben, a Rákóczi Ferenc utcán található a Füge Fagyiudvar és Kávézó, ahová szintén betérhetünk egy városnéző túra után. A kínálatban megtalálhatók a szendvicsek, a sütemények, a fagylaltok. A főzött fagylaltokat minden esetben természetes alapanyagokból készítik. Talán egy hátránya van, hogy nem lehet a közelben parkolni, de egy kis séta senkinek sem árt.

A Nosztalgia Garden Ízkertészetet Veszprémben a Kittenberger Kálmán úton találjuk meg. A hely nagyon nosztalgikus és bizonyára bennünket is a nyugalom száll majd meg, ha belépünk ebbe a helyiségbe. Alapvetően az étlapon hagyományos ételekkel találkozhatunk, de mindegyik étel kapott egy kis modern megoldást is. A hely jelentősen fokozza a hangulatot, hiszen nem csak a sok-sok finomság miatt leszünk jókedvűek, de amiatt is, mert nyáron, a teraszon, míg télen beltéren, a kandalló melegét élvezve kóstolhatjuk meg a fenséges ételeket.

Egy érdekes nevű hely, azaz a Papírkutya szintén Veszprém egyik ékessége. A Szabadság téren található a klub bisztró, ahol glutén - és laktózmentes termékekkel is találkozhatunk. A vegetáriánusok is betérhetnek ide, hiszen a kínálatban az általuk kedvelt ételek is szerepelnek, például ilyen étel a humusz.

Kapcsolódó cikkek

Romantikus hangulatban, Veszprémben

Romantikus hangulatban, Veszprémben

Veszprém a romantikus együttlétekre, kikapcsolódásra is nagyszerű lehetőséget biztosít.

Gasztronómiai élvezetek Veszprémben

Gasztronómiai élvezetek Veszprémben

Veszprémben sokféle vendéglátó-egységben is jól lakhatunk.