Zalaegerszeg, a virágos város

A Zala folyó két partján fekvő Zalaegerszeg, hazánk egyik legvirágosabb városa. 2008-ban el is nyerte az Arany Rózsa-díjat, azaz a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját. Zalaegerszeg nem csupán természeti, hanem kulturális értékeiről is híres.
Zalaegerszeg, a virágos város

Ha Zalaegerszeget tervezzük felfedezni, akkor a városközpontban sétálgatva, a Deák téren láthatjuk a Vármegyeházát és Deák Ferenc szobrát is megpillanthatjuk. Ha a kultúrát szívnánk magunkba, akkor látogassunk el a Göcseji Múzeumba, ahol állandó és időszakos kiállítások is várnak ránk.

A Hevesi Sándor Színház előtt meg is pihenhetünk, ahol megcsodálhatjuk a Földönjáró toronyórát. Az óraszerkezet már 250 éves, amely egy üvegházon belül helyezkedik el és egyedülálló módon, működés közben látható. Az órát, Szerdahelyi Károly építész tervei alapján készítették el. A szerkezet egy 3 méteres üvegkalitkába került, míg a súlyok és ellensúlyok egy több méteres aknába ereszkednek alá.

Hazánk első szabadtéri néprajzi múzeumába is ellátogathatunk, amely a Göcseji Falumúzeum nevet viseli. Itt megismerhetjük a kor jellegzetes épületeit és a kor emberének használati eszközeit is.

A Balaton felé vezető úton, a központtól mindössze néhány kilométerre helyezkedik el a Csácsi városrész. Természeti értékei közül meg kell említenünk az Azáleás-völgyet és a Csácsi Arborétumot. Az arborétum több mint 80 hektáron terül el, ahol hazánkban is fellehető fafajtákat ismerhetjük meg.

Tavasszal érdemes az Azáleás- völgyet meglátogatni, amikor is a természet is éledezni kezd. Ugyanis a csodálatos illatú azálea április végén, de főként májusban borítja virágba a tájat. A völgyet, egész évben szabadon látogathatjuk.

Zalaegerszegen járva a Tv-tornyot, kilátót és kávézót se hagyjuk ki. A Tv-torony, Zalaegerszeg, Alsóerdő felett, 293 méter magasan áll a Bazitai tetőn. A dombtetőre érve egy csodálatos látvány tárul a szemünk elé. A helyszínen egy körpanorámás kávézó és egy kilátóterasz is működik. A kávézóhoz lifttel lehet feljutni, ahol az ide látogatóknak páratlan kilátásra nyílik a zalai dombokra és a városra.

A város északi részén található a Gébárti-tó, melynek egyik oldalán a szabadtéri strand, másik oldalán pedig az Aquacity Vízicsúszda - és Élménypark várja a vendégeket. A Vízi Paradicsom számos medencével, csúszdával, vízi és szárazföldi attrakciókkal várja az ide érkezőket. A jakuzzi medencék lehetőséget adnak a relaxációra, míg a medencékben lehűthetjük magunkat a nagy melegben. Ha egyszer ellátogatunk Zalaegerszegre, örök emlék marad számunkra.

Megszállni pedig itt érdemes a városban: Willis Hotel Zalaegerszeg****

A Willis Hotel Zalaegerszeg**** a következő szolgáltatásokat nyújtja a vendégeinek: 64 szobát, ízléses, modern berendezéssel. A hotel, Zalaegerszeg városközpontjában, a zalai dombság központjában található.

Kapcsolódó cikkek

Zalaegerszeg, a virágos város

Zalaegerszeg, a virágos város

Zalaegerszeg rengeteg látnivalóval várja az ide érkezőket.

Mindszenty József Látogatóközpont – Mindszentyneum

Mindszenty József Látogatóközpont – Mindszentyneum

A Mindszentyneum, avagy a Mindszenty József Látogatóközpont új épülete ad otthont a zalaegerszegi plébános emlékének.