Programok és érdekes helyek Zánkán

Aki szereti a Balatont és annak varázslatos világát, akkor Zánkában sem fog csalódni. Zánkán nem csak csodaszép látnivalók tárulnak a szemünk elé, nem csak a kézműves piacra látogathatunk el, nem csak golfozni van lehetőségünk, hanem a város közösségi életébe is bepillantást nyerhetünk, merthogy sokféle programot és fesztivált is szerveznek a városban.
Programok és érdekes helyek Zánkán

Minden ősszel megrendezik Zánkán a Szüreti Felvonulást és Mulatságot. Minden évben számos felvonuló vesz részt az eseményen. A programok mindig nagyon színesek és változatosak. Tavaly például többek között ezek a programok voltak: lovasok, Bab Társulat, Nevesincs Színjátszókör, Balatonakali Népdalkör.

A Márton-napi Libavacsora is minden évben nagy érdeklődésre tart számot, amely program a Hegyalja utcán kerül megrendezésre. A látogatókat Márton-napi libavacsorával várják, illetve újbor kóstolóval. Tavaly ez volt a menü: sült libacomb, tört burgonya és párolt lila káposzta.

Zánkán, a Rozmaring Lovasudvarba is betérhetünk, ahol egy igényes turistaszállás is van. Itt minden szobához, fürdőszoba is tartozik, illetve szerveznek itt nyári tábort és lovas tábort is. Egyéb szolgáltatások a Rozmaring Lovasudvarban: szálláslehetőség és szauna.

Zánkán járva, felkereshetjük a Zánkaland Kalandparkot is, ahol természetes környezetben, tíz hektáron, mintegy száz akadálypálya várja, hogy a kalandokat kedvelők kipróbálják az ügyességüket. Ezt megtehetik az alacsonyabb pályán, ha 140 centiméternél alacsonyabbak, aki viszont ennél magasabb, azok kedvük szerint válogathatnak a kisebb és nagyobb kihívást jelentő, 4-6 méter magasban futó pályák között. Legyen akár kánikula, vagy nagy szél, a kalandparkban a zárt erdőknek köszönhetően, mindig csodálatos a klíma.

A Lídia Borházba is ellátogathatunk, ha Zánkán járunk. A Lídia Borház, a Balaton északi partján található, a Balatonfüred és Csopak Borvidéken. Amennyiben ellátogatunk a pincészetbe, szívesen mesélnek nekünk a családi vállalkozás történetéről, illetve a vendégek borokat is kóstolgathatnak és meg is vásárolják azokat. Egyedi bórkóstolót és hozzá ételsort is kérhetnek cégek, baráti társaságok és családok.

Zánkai szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Milyen helyekre látogassunk el, ha Zánkán járunk?

Milyen helyekre látogassunk el, ha Zánkán járunk?

Zánkán lelkileg és testileg is feltöltődhetünk.

Programok és érdekes helyek Zánkán

Programok és érdekes helyek Zánkán

Zánka, hazánk egyik legszebb városa.