Milyen helyekre látogassunk el, ha Zánkán járunk?

Zánkán nagyon sok szép hely vár ránk, amelyek mind-mind felfedezésre várnak. Mutatunk is ezek közül néhányat!
Milyen helyekre látogassunk el, ha Zánkán járunk?

Az egyik legszebb hely Zánkán nem más, mint a Gyógynövény-völgy Látogató és Oktató Központ, ahol azokkal a gyógynövényekkel ismerkedhetünk meg, amelyek nagy számban a Balaton-felvidéken is megtalálhatók. A bemutatókertben mintegy 500 gyógynövényfajtával ismerkedhetünk meg. A tárlatteremben megtudhatjuk, hogyan használhatjuk fel ezeket a gyógynövényeket, megismerhetjük a gyógynövények élettani hatásait, illetve tájékoztatnak az aktuális kutatásokról, illetve megismerhetjük a manufaktúrában a növények feldolgozásának lépéseit és eszközeit.

A Zánkai Strand a Rákóczi úton található, pontosabban a Balaton északi partján helyezkedik el. A Zánkai Strand sokféle lehetőséget biztosít a sportot kedvelőinek, hiszen a strandon homokos strandröplabda pálya is van, illetve kosárlabdázásra is van lehetőség. A kicsik számára pedig kiépítettek egy homokos játszóteret, de a gyermekeket előadások és kézműves programok is várják. A strand területén vannak szabadtéri öltözők, zuhanyzók és igényes mosdók is.

A strand büfé is mindig nyitva áll, ahol olyan ételeket ehetünk és ihatunk, mint például hekk, lángos, pizza, rántott ételek, sült krumpli, palacsinta, alkoholos és alkoholmentes italok.

Ha Zánkán járunk, akkor pedig itt is megszállhatunk: Fészek-Étel és Hotel Zánka***. Ha nyár közepén szállunk meg ebben a hotelben, akkor többféle program is vár ránk a városban, például ilyen a Zánkai Bornapok. A Káli-medencében nem csak autóval közlekedhetünk, de kiválóan alkalmas biciklis túrák megtételére is.

Ha szeretjük a kalandokat, akkor megmászhatjuk a 337 méter magas Hegyestűt is, amelynek a tetejéből csodaszép kilátás nyílik Zánkára és a környező településekre, a Balatonra. A Kornyi-tó pedig a vízimadarak paradicsoma, így ezt a szépséges helyet is feltérképezhetjük.

Ha biciklit is viszünk magunkkal és vasárnapi napon is a városban töltjük az időnket, akkor mindenképpen látogassunk ki a káptalantóti Liliomkert kézműves piacra. A közelében van egy teniszpálya, egy golfpálya, illetve lovaglási lehetőség is adott a helyszínen.

Zánkai szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Programok és érdekes helyek Zánkán

Programok és érdekes helyek Zánkán

Zánka, hazánk egyik legszebb városa.

Milyen helyekre látogassunk el, ha Zánkán járunk?

Milyen helyekre látogassunk el, ha Zánkán járunk?

Zánkán lelkileg és testileg is feltöltődhetünk.